Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bizar: Nederlandse drugsdealer ziet politie per ongeluk aan voor klant

Als je als drugsdealer al een keer gepakt bent, zou je denken dat je daarna extra alert bent. Dat geldt echter niet voor iedereen.

Wiet

Een Nederlandse drugsdealer, ene Aimane A. uit Dordrecht, is flink tegen de lamp gelopen. Hij reed in de nacht van 29 op 30 juli met ruim 30 kilo cannabis in zijn wagen naar België. A. had echter de pech dat de politie juist die nacht extra toezicht hield op het afrittencomplex van de E40 in Adinkerke, wegens mensensmokkelproblematiek. Dat schrijft Metrotime.

Volkswagen Polo

Onderweg naar de afgesproken locatie reed de Nederlander langs deze route, niet wetende dat de politie hier ook aanwezig was. Op het moment dat er een Volkswagen Polo achter hem stopte, was de Dordrechter dan ook in de veronderstelling dat het om zijn klant ging.

De drugsdealer liep naar de auto van zijn vermeende klant, en dat had hij beter niet kunnen doen. De auto bleek een anonieme politiewagen met agenten erin.

De politie trof na de ontmoeting zo'n 30 kilo cannabis aan in de auto van A. Vanwege dit drugsbezit moest de verdachte voor de rechter komen. Uit onderzoek is gebleken dat A. al negen keer eerder naar onze zuiderburen was gereden. Dat bleek uit zijn telefoonverkeer.

Ook waren op de telefoon drugsgerelateerde berichten te lezen. De verdachte zou mogelijk aan Franse dealers leveren en zou voor deze rit zo'n 1000 euro betaald krijgen. Het is niet de eerste keer dat A. terecht moet staan wegens drugsfeiten. In 2022 kreeg hij in Antwerpen een celstraf van 10 maanden opgelegd.

Gram of kilogram?

Het kan echter zijn dat A. nog goed wegkomt door een foutje. In de dagvaarding staat namelijk dat het gaat om 30,112 gram cannabis. Dit moet echter 30,112 kilogram zijn. Procureur Joe Vandegehuchte, die de zaak waarneemt, laat weten dat het daarom kan zijn dat de Dordrechter alleen veroordeeld gaat worden vanwege die 30 gram en dus niet de 30 kilogram die hij daadwerkelijk bij zich had.

Toch lijkt het erop dat de Nederlander sowieso veroordeeld gaat worden vanwege de feiten. Wel wordt er door de advocaat van A. benadrukt dat hij slechts een loopjongen was. Daarom wil de advocaat graag aandringen op een straf met uitstel. Dit zou eventueel kunnen worden gekoppeld aan voorwaarden.

Misdaad
  • Metrotime
  • Adobe Stock