Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zus Thijs Römer spreekt zich uit over zedenzaak: 'We gaan elkaar niet de les lezen'

De zus van Thijs Römer heeft zich uitgesproken over de zaak rond haar broer.

Thijs Römer

Römer werd onlangs veroordeeld vanwege grensoverschrijdend gedrag bij minderjarige meisjes. Hiervoor kreeg hij een celstraf van drie maanden, waarvan twee voorwaardelijk, en een taakstraf van 240 uur. De acteur heeft besloten in hoger beroep te gaan, omdat Römer zich "te weinig in het beeld wat uit het vonnis naar voren komt" herkent.

Gezin

In gesprek met Weekend laat de zus van de acteur, Nienke, zich uit over de zaak. Ze laat weten dat ze haar broer gewoon blijft steunen: "Familie is familie, en uiteindelijk steun je elkaar."

Wel geeft Nienke toe dat het een ingewikkeld verhaal is bij dit soort zaken. Toch merkt ze hoe het de familie sterk maakt: "En hoe stevig je basis is als gezin. We hebben gelukkig gemerkt dat die heel stevig is." De zus van Thijs blijft haar broer dus wel steunen. Nienke vertelt dat ze een liefdevolle band heeft met haar broer: "We hebben een goede band. We gaan elkaar niet de les lezen."

Thijs' zus laat weten dat ze zich liever op de goede kanten van Römer focust: "Iemand is niet het lelijkste wat hij doet. Dat is niet wie diegene is; dat is één van de dingen die diegene heeft gedaan."

Scheiding

Door de zaak zijn Thijs en zijn toenmalige partner Igone de Jongh gescheiden. Dat vindt Nienke erg verdrietig. Vooral omdat ze weet hoe het is om een kind van gescheiden ouders te zijn.

Ondertussen beweert Yvonne Coldeweijer dat Römer tijdens zijn huwelijk al een andere relatie had. De acteur zou samen zijn met influencer Noor de Groot. Dat kan Nienke niet bevestigen, maar ze ontkent het ook niet. Wel laat ze weten dat ze De Groot nooit heeft ontmoet.

Het hoger beroep in de zedenzaak vindt op 18 april plaats.

Entertainment
  • Ditjes en Datjes
  • NL Beeld / Arjo Frank