Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wilfred Genee heeft gruwelijk veel stalkers

Tim Hofman is ontsnapt aan een drama, zo werd eerder deze maand duidelijk. Maar de BNNVARA-man is zeker niet de enige die moet dealen met de negatieve neveneffecten van zijn sterrenstatus.

Wilfred Genee

Een man met een mes en een pistool wilde Tim Hofman een koppie kleiner maken. Ten eerste omdat de verdachte een bloedhekel aan extreemlinks en woke heeft, ten tweede omdat deze tot de islam bekeerde Nederlander hem uit naam van terreurgroep Al Qaida wilde omleggen.

Het plan mislukte en de 41-jarige verdachte werd opgepakt. Hij zit al sinds begin september vast. Hofman hield zich in eerste instantie stil over de dreiging, maar zette donderdag 19 oktober een aflevering van BOOS online waarin hij dieper ingaat over de beweegredenen van de man.

De stalkers van Genee

Maar wat motivatie van de gearresteerde Bredanaar ook was, hij is niet de eerste - en zeker niet de laatste - die een BN'er op de korrel heeft. Bekende Nederlanders en politici kampen regelmatig met bedreigingen. Zowel off- als online.

Iemand die ook te maken heeft met lastpakken is Wilfred Genee, zo valt te lezen in de nieuwste Nieuwe Revu. In de rubriek 'Wie denkt', over Tim Hofman, stelt de VI-man dat hij regelmatig te maken heeft 'met personen die een hekel aan me hebben'.

Genee: "Dat vind ik geen probleem, dat mogen ze zelfs tegen me zeggen. Een probleem heb ik met de mensen die over de schreef gaan. Ik heb 18, 19 stalkers in mijn telefoon staan. Dan denk ik toch: er zit ook gewoon een uitknop op de televisie."

'Mediapark is een gatenkaas'

In het artikel laat ook John van den Heuvel zich uit over de situatie rondom Tim Hofman. Met gestrekt been duikt hij in de discussie over de veiligheid van prominente mediapersonen in Nederland. Over de situatie op het Mediapark in Hilversum - de plek waar de Bredanaar op zoek ging naar Hofman - zegt hij het volgende: "Er is geen enkel mediabedrijf, ook niet in het buitenland, dat zo slecht beveiligd is."

Van den Heuvel benadrukt dat het terrein een 'gatenkaas' is. "Echt een blamage."

Hij vervolgt: "De onderwerpen die Tim Hofman behandelt zijn absoluut geen rechtvaardiging om hem kwaad te doen. Van journalisten wordt juist verwacht dat ze hun neus steken in dingen die het daglicht niet velen. Dat mag geen reden zijn om op je tellen te moeten passen of om met dit soort gekken te maken te krijgen."

Van den Heuvel weet in dit geval waar hij over praat. De misdaadjournalist wordt al jaren zwaar beveiligd vanwege dreigingen uit de onderwereld.

Entertainment
  • Nieuwe Revu
  • NL Beeld / Patrick van Emst