Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Joran van der Sloot bekent na 18 jaar: Natalee Holloway is vermoord op strand

In juni van dit jaar werd de Nederlander uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Hij werd hier aangeklaagd voor het afpersen en bedriegen van de moeder van Natalee, Beth Holloway.

Joran van der Sloot

In 2005 verdween Natalee Holloway op het tropische eiland, Aruba. Alle vingers wijzen al jaren naar de Nederlander, Joran van der Sloot. Vandaag - zo'n 18 jaar later - wordt wereldkundig gemaakt dat Van der Sloot bekent dat hij de 18-jarige Natalee heeft vermoord. Of hij ook gaat vertellen, waar hij Natalee na de moord heeft achtergelaten, is nog niet duidelijk.

De Amerikaanse FBI heeft de bekentenis van Joran de afgelopen maanden onderzocht. Vorige week onderging Van der Sloot nog een leugendetector om te kijken of hij deze keer écht de waarheid spreekt. Door de bekentenis en schulderkenning krijgt de Nederlander namelijk een 'gereduceerde straf' van twintig jaar, dat meldt De Telegraaf. Tenminste, als het aan de aanklager in Alabama ligt. Vandaag wordt er nog door een rechter bepaald of deze deal tussen de aanklager en Van der Sloot daadwerkelijk door zal gaan.

Doodslag verjaard op Aruba

De krant meldt dat de doodslag op de 18-jarige Natalee inmiddels op Aruba is verjaard. Op het tropische eiland is Van der Sloot nog altijd verdachte in de zaak. Hierdoor heeft Amerika geen juridische mogelijkheden om de Nederlander te berechten. Hij krijgt dus geen extra straf voor de moordzaak. Wel kan er op het Nederlandse eiland gekozen worden om Joran van der Sloot alsnog te dagvaarden. Justitie op Aruba zal dan bewijs moeten leveren dat er sprake is van moord op met voorbedachten rade in plaats van doodslag.

Stephany Flores

Het is niet het enige meisje dat Van der Sloot om het leven heeft gebracht. Voor de moord op de Peruaanse studente Stephany Flores moet hij nog zeker tot 2045 achter de tralies doorbrengen. Deze straf zit hij niet uit in Amerika, maar in de beruchte Challapalca-gevangenis in Peru. Waar hij, volgens De Telegraaf, na de goedkeuring van de rechter in Amerika op korte termijn weer naar wordt teruggevlogen.

Misdaad
  • De Telegraaf
  • Videostill Cuarto Poder