Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Strafrechtadvocaat Yehudi Moszkowicz verdacht van deelname aan criminele organisatie

De Nederlandse advocaat, inderdaad van de bekende advocaten familie Moszkowicz, werd eind september door onze zuiderburen gearresteerd op verdenking van lidmaatschap aan een criminele organisatie.

Yehudi Moszkowicz

Yehudi is overigens nog de enige strafpleiter uit de familie. Moszkowicz heeft al een aantal bekende zaken achter zijn naam staan. Zo verdedigde hij onder andere Josef B., de klusjesman van het Ruinerwold-gezin en stond hij het slachtoffer van profvoetballer Quincy Promes bij. Ook behoorde hij tot het advocatenteam van Moreno B. in de zaak rondom de moord op Derk Wiersum.

Lekker bezig dus, zou je denken. Toch komt de strafrechtadvocaat nu beroerd in het nieuws, doordat hij zou worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie. Moszkowicz verdedigt de Vlaamse drugsbaron Flor B. en zou 'diensten hebben verleend aan B. die verder gingen dan een normale advocaat-cliëntrelatie', dat meldt de Belgische krant De Standaard. Yehudi Moszkovicz zou eind september zelfs zijn opgepakt naar aanleiding van deze verdenking.

Flor B.

De verdachte Flor B. alias 'de universitair' of 'de lange' wordt door onze zuiderburen gezien als een belangrijke spil van de cokemaffia in België. Hij zou ervan worden verdacht betrokken te zijn bij de drugssmokkel van zo'n 320.000 kilo coke. Ook wordt er de link gelegd tussen B. en de meest gezochte crimineel van ons land, Jos L. alias 'Bolle Jos'. Zo zou de naam Flor B. ook geen onbekende zijn in verschillende strafdossiers in Nederland.

Sinds oktober 2022 zit B. vast in de gevangenis van Beveren. Advocaat Yehundi Moszkowicz staat B. en zijn vriendin al een aantal jaar bij en zou nu wel eens flink in de problemen kunnen komen. De advocaat van Moszkowicz laat aan het AD weten niet te willen reageren op het nieuws. "Daarover ga ik eerst in overleg met mijn cliënt."

De strafrechtadvocaat is volgens het dagblad zelf niet bereikbaar.

Openbaar ministerie

Het Openbaar Ministerie heeft aan De Telegraaf bevestigt dat de informatie klopt. "De advocaat werd opgepakt in het kader van een dossier van het OM. Hij werd na verhoor in verdenking gesteld wegens lidmaatschap van een criminele organisatie", aldus woordvoerder Eric van der Sypt.

Moszkowicz is alweer een tijdje op vrije voeten, maar wel met als voorwaarde dat hij geen contact mag hebben met bekenden van B. en de advocaten van deze bekenden.

Misdaad
  • De Telegraaf, AD, RTL Nieuws
  • NL Beeld / Regiofotografie