Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Slachtoffer steekpartij Quincy Promes wil vóór EK knoop doorhakken over strafvervolging

Volgens advocaat Yehudi Moszkowicz mag Quincy Promes wel weer uit de selectie geplukt worden, want het zou hoog tijd zijn voor de aanvaller om voor de rechter te verschijnen.

Slachtoffer steekpartij Quincy Promes wil vóór EK knoop doorhakken over strafvervolging

"Iedere andere verdachte in deze relatief eenvoudige zaak was allang voor de rechter gebracht”, meldde Moszkowicz woensdag in De Telegraaf. De steekpartij, waardoor de neef van Quincy Promes zwaar letsel aan zijn knie overhield, vond vorige zomer plaats. Ondertussen heeft het wachten op een rechtszaak volgens Moszkowicz dus lang genoeg geduur.d “Er is meer dan voldoende bewijs, onder meer aangedragen door twee ooggetuigen, om tot strafvervolging over te gaan.”

Het OM ziet dat daarentegen nog niet zitten. Aan De Telegraaf werd verteld dat de officier van justitie het onderzoeksdossier pas eind vorige maand heeft ontvangen. Voor de voorbereiding van de rechtszaak is het van belang dat het dossier eerst volledig doorgenomen kan worden. Daarna kan het proces van start gaan.

Artikel 12-procedure

Volgens Moszkowicz heeft het allemaal al te lang geduurd. Als het OM niet voor het EK met een voorstel op de proppen komt, zal hij dan ook een artikel 12-procedure aanspannen. De neef van Promes kan dan naar het gerechtshof stappen om te zorgen dat de strafvervolging van start gaat.

Invloed KNVB

Met het EK om de hoek komt het vermoeden dat het OM de zaak uitstelt zodat Promes gewoon kan deelnemen aan het toernooi. Volgens KNVB-topman Eric Gudde is daar niets van waar. Van zo’n verzoek zou absoluut geen sprake zijn.

Gerard Spong, de advocaat van de voetballer, wil verder niets kwijt over het proces.

Sport
  • nu.nl, telegraaf.nl
  • Pro Shots