Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dit gaat er volgens onderzoekers veranderen aan jouw biertje

Door klimaatverandering wordt het steeds warmer op de aardbol. Het is natuurlijk wel lekker dat het in oktober nog 20 graden is, maar voor de bierliefhebbers zou dit wel eens minder goed nieuws kunnen zijn.

Bier

Uit onderzoek is gebleken dat door klimaatverandering ook de smaak van jouw pilsje gaat veranderen, dat schrijft NU.nl. Het gerstenat waar jij zo dol op bent kan dus ineens veranderen. Hopelijk is het nog een beetje te zuipen dan.

Hopplant

Het heeft alles te maken met de hopplant. In jouw pilsje zit namelijk hop dat van deze plant komt. Klinkt wel logisch ook. Dit ingrediënt zorgt ervoor dat je een bittere smaak proeft als je weer eens een goudgele rakker naar binnen laat glijden.

Wanneer er minder neerslag valt en het warmer wordt, heeft dat invloed op de zogenaamde alfazuren in de plant. Die nemen dan namelijk af. Dat zou slecht nieuws zijn, want deze alfazuren zijn wel heel belangrijk, omdat je biertje anders sneller bederft. Paniek. Hierdoor krijgt je bier ook nog eens een andere smaak. Nog meer paniek.

Tsjechië

Tsjechische hoptelers zijn erachter gekomen dat de weersveranderingen invloed heeft op de smaak van het biertje dat uiteindelijk op tafel komt te staan. Niet heel verrassend dat juist Tsjechen daarachter komen. Daar wordt namelijk het meeste bier van de wereld gedronken. Per persoon zo’n 151 liter per jaar. Bier is dan ook spotgoedkoop in het land.

Mocht je bang zijn dat je bier nooit meer hetzelfde gaat smaken. Dan hebben we een fijne mededeling. Er zijn inmiddels verschillende technieken ontwikkelt die ervoor zorgen dat bier haar smaak niet verliest. Is dat ff een opluchting. Proost!

Lifestyle
  • Nu.nl
  • NL Beeld / Proshots