Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Twee stewardessen gestraft omdat ze in beschonken toestand het vliegtuig in wilde stappen

Twee stewardessen zijn beboet omdat ze voorafgaand aan een vlucht te veel alcoholische drankjes hadden genuttigd. Dit gebeurde tijdens een grootschalige controle op Schiphol.

Schiphol

Het Team Luchtvaarttoezicht en de Koninklijke Marechaussee hielden een grootschalige alcoholcontrole. Er werd bij 541 medewerkers gekeken of ze te veel alcohol in hun bloed hadden. Dat meldt NH Nieuws.

Alle medewerkers die werden gecontroleerd moesten zich aan een blaastest onderwerpen. Drie bemanningsleden bleken te veel te hebben gedronken. Daarna moesten zij opnieuw blazen. Een van hen bleek bij de tweede test net onder het maximaal toegestane promillage te zitten. Hij mocht alsnog aan boord van het vliegtuig.

Twee stewardessen hadden echter minder geluk. Zo had één van hen twee keer zoveel alcohol op als is toegestaan. Zij moest een bekeuring van 700 euro betalen. Ook mocht zij niet meer mee met de vlucht.

De andere stewardess had minder gedronken dan haar collega. Het Openbaar Ministerie zal beslissen wat haar straf wordt.

Gebeurt vaker

Het is niet de eerste keer dat vliegtuigpersoneel in beschonken toestand het vliegtuig in wil stappen. In juni van dit jaar kreeg een andere stewardess een boete van 859 euro. Zij had bijna drie keer zoveel gedronken als toegestaan. Ook dit was tijdens een grote controle. Dat schrijft RTL Nieuws. Officieel mag vliegtuigpersoneel tien uur voordat een vlucht vertrekt van de luchthaven geen alcohol meer nuttigen.

Bizar
  • NH Nieuws, RTL Nieuws
  • NL Beeld / Regiofotografie