Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rapper Boef en zoon Ridouan T. beiden gelinkt aan 'witwas-platenlabel'

Meerdere Nederlandse rappers brachten muziek uit in samenwerking met het in Amsterdam opgerichte El Chapo Productions. Het platenlabel wordt nu gelinkt aan de pas opgepakte oudste zoon van Ridouan T. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws en Follow The Money.

Boef

Ridouan T. is op het moment een van de meest beruchte figuren in Nederland. Als een van de hoofdverdachten in het Marengo-proces wordt hij gezien als kopstuk van de Mocro Maffia. In die rol zou hij volgens justitie verantwoordelijk zijn geweest voor grootschalige drugssmokkel en meerdere liquidaties en pogingen daartoe. Ook zijn oudste zoon Faissal T. (22) zit sinds enkele maanden vast. Hij werd opgepakt in Dubai. De recherche ziet hem als tweede man van de vermeende criminele organisatie.

Uit stukken van de politie: "Deels nog onder de vleugels van zijn vader, wordt hij in positie gebracht door zijn vader om de organisatie op diverse vlakken aan te sturen en zaken te organiseren."

Deze Faissal T. wordt nu gelinkt aan platenlabel El Chapo Productions, dat onder meer samenwerkte met Boef, Lijpe en Ismo. In 2017 maakten de drie rappers het nummer 'Wie praat die gaat'.

El Chapo Productions

Dat deze Faissal T. betrokken was bij het muzieklabel zou blijken uit gekraakte berichten. In een van die berichten uit 2016 - volgens de politie gestuurd aan Ridouan T. - wordt gesproken over 'Faissal' en dat hij 'manager' is. Uit die chat: "De clip van boef mag niet uit totdat elchapo productie er is dan klaar verdienen wij zeker 100.000 euro minimaal hahaha echt dat zijn mij plannen!!" Toen dit bericht werd verstuurd was Faissal T. slechts 16 jaar oud.

In latere gekraakte berichten zou Ridouan T's oudste zoon Faissal communiceren onder de naam 'Putin Chapo'. Nog een reden waarom de opsporingsdiensten Faissal T. linken aan El Chapo Productions. RTL Nieuws: "Het begin van Boefs nummer Littekens, dat eind 2017 wordt uitgebracht, is in die context opmerkelijk: Ha, is gewoon Boef man, El Chapo, Putin, raahhh!"

Het Amsterdamse label heeft warme banden met Dubai, zo blijkt uit promotiemateriaal. Zowel Faissal als Ridouan werd in Dubai opgepakt.

Daarnaast zijn er meerdere concrete links te vinden tussen de rapwereld en de organisatie van Ridouan T., zo schrijft RTL Nieuws. Een figurant uit een clip van rapper Lijpe, die eerder met Boef een nummer uitbracht via El Chapo Productions, blijkt Zakaria A., een medeverdachte van Ridouan T. in het Marengoproces. Deze clip werd overigens wel via een ander muzieklabel uitgebracht.

Witwassen via label?

Ondertussen is een van de bestuurders van El Chapo Productions onderdeel van een ander proces, genaamd 26Dunbar. Deze Mohamed K. wordt verdacht van drugshandel en witwassen en doet volgens justitie bovendien zaken met de familie T.

Ook het muzieklabel zelf is volgens bronnen onderdeel van het witwasonderzoek, wat inhoudt dat het bedrijf volgens het OM mogelijk is gebruikt om drugsgeld wit te wassen.

Er zijn geen aanwijzingen dat rappers Boef, Lijpe of Ismo afwisten van de banden tussen het label en het criminele circuit. Zij worden dan ook nergens van verdacht.

Misdaad
  • RTL Nieuws/Follow The Money
  • NL Beeld / Robert Meerding