Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rattenplan: New York eerste stad met ongedierte-safari voor toeristen

In veel grote steden is ongedierte een oprukkend probleem. In Europa staat Parijs bekend als de onbetwiste rattenhoofdstad en de laatste jaren wordt ook Amsterdam meer en meer bestookt door alles wat krioelt en knaagt. In New York is de rat een vast onderdeel van het straatbeeld. Dat is flink wennen voor angsthazen, maar voor de doorgewinterde New Yorker is de rat een geaccepteerde stadsgenoot. Eentje om trots op te zijn, zelfs. Dat vinden tenminste de organisatoren van de ‘rattensafari’.

Ratten

De afgelopen maanden zijn de wandelingen van Kenny Bollwerk elke avond drukbezocht. Zonder toegangsprijs leidt hij iedere avond groepen toeristen door de ratten-hotspots van de stad. “De ratten hebben hier een iconische status”, legt hij uit aan de New York Post. “Ze zijn mascottes van de stad.”

@nyc_kb Pt. 86 - Video highlight from last nights Rat Tok. #screammovie #nycrats #311 #ratcity #onlyinnewyork #whatisnewyork #rattok #ratatouille ♬ Lovefool - Best Love Songs

Zoals tegenwoordig voor alle bijzondere trends geldt, is TikTok de bron van de rattenrage. De kant van TikTok die zorgt voor de emancipatie en zelfs de heldenstatus van de rat, wordt RatTok genoemd. Kenny livestreamt zijn wandelingen ook op de Chinese app, met succes. “New Yorkse ratten zijn de nieuwe celebrities geworden met alle aandacht die ze krijgen.”

Bizar
  • TikTok
  • Adobe Stock