Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dries Roelvink laat zich uit over zoon: 'Hij kent zijn grenzen niet'

Dave Roelvink heeft een verleden met een drugs- en alcoholverslaving. Het jonge Roelvinkje is in de reality-serie van zijn familie openhartig over zijn geschiedenis.

Dave Roelvink

In de tweede aflevering van De Roelvinkjes vertelt Dave dat hij sinds een paar jaar clean is en nu weer het rechte pad bewandelt. Vader Dries geeft toe dat het losbandige gedrag van zijn zoon hem niet in de koude kleren is gaan zitten: “Ik heb natuurlijk veel zorgen gehad.”

Amstel

Nu Dave naar eigen zeggen helemaal van drugs en alcohol af is, zorgt hij ervoor dat hij zijn kick ergens anders vandaan haalt. Zo vertelt Roelvink dat hij samen met zijn kleine broertje Donny af en toe de Amstel in duikt. Volgens Dave krijg je dan een dopaminepiek die vergelijkbaar is met een type harddrugs.

Roelvink junior kwam al op jonge leeftijd in contact met verdovende middelen. Hij werkte als DJ in het Amsterdamse nachtleven. Hij is om af te kicken naar een kliniek gegaan. Hij laat weten dat in de kliniek blijven niet het moeilijkste gedeelte was: “Maar dan word je losgelaten en dan gaat het eigenlijk pas beginnen.”

De verslaving komt bij Roelvink door neerslachtigheid. In die periode had Dave het mentaal zwaar. Hij vertelt in de reallifesoap dat hij nooit heeft geleerd om op een gezonde manier met emoties en gevoelens om te gaan. Zijn familie voelde zich vaak machteloos, laat zijn Broertje weten: “Ik stond erbij en ik keek ernaar.”

Slapeloze nachten

Papa Dries vertelt dat hij ook slapeloze nachten heeft gehad van zijn oudste zoon. Hij is daarom ook erg trots dat Dave uit het dal is opgeklommen en weer de oude is: “Gelukkig is dat nu drie jaar achterwege en gaat het nu goed. Hij is erdoorheen en dan ben je blij.”

Ook spiritualiteit heeft de zoon van de zanger in gele zwembroek erg geholpen, vertelt Dave: “Hoe meer ik daarmee bezig ben, hoe meer ik erover lees, hoe meer ik mediteer, hoe beter ik me eigenlijk voel”

Dries vindt het soms wel een nadeel dat zijn zoon de alcohol tegenwoordig laat staan. Vader en zoon brachten vroeger veel tijd door in de kroeg. De zanger wil anderzijds zijn zoon ook niet in de verleiding brengen om weer aan de zuip te gaan: “Hij kent zijn grenzen niet.”

De familie is in ieder geval apetrots op Dave. Ook hijzelf zit nu beter in zijn vel: “Voor een oude junk ben ik aardig terug gekomen”, lacht hij.

Entertainment
  • De Roelvinkjes, Story, Videoland
  • NL Beeld / Patrick van Emst