Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dit zijn veelvoorkomende fouten die mannen maken waardoor hun relatie stukloopt

Wij mannen hebben soms het idee dat we het nooit goed doen bij de vrouwtjes. Er zijn echter fouten die mannen maken waarop een relatie stuk kan lopen. In dit artikel staan ze allemaal, zodat jij ze niet meer hoeft te maken.

break-up

Fouten en blunders maken we natuurlijk allemaal. Volgens het mannenplatform MAN MAN zijn er echter verschillende miskleunen waarop relaties vaak stuklopen. Wij zetten ze allemaal op een rijtje.

Een fout die wij mannen vaak maken is dat we niet echt aanwezig zijn. Veel mannen zijn zich er niet van bewust dat ze deze fout maken. Je vriendin wil graag zien dat je een fijne tijd hebt met haar. Alleen door volledig aanwezig te zijn, kan je een zinvol en diepgaand gesprek hebben met je verkering. Daardoor versterk je je relatie.

Ook als mannen zich gekleineerd of beledigd voelen door hun partner gaan ze de fout in. De meeste mannen beginnen dan kleinerende of vernederende opmerkingen te maken richting hun partner. Dit doen ze om hun vriendin op haar plaats te zetten. Dit werkt echter averechts. Voel jij je beledigd door je vriendin, vecht dan vooral niet terug. Slik in wat je wilde zeggen, daar kom je verder mee. Vrouwen houden er niet van om de mond gesnoerd te worden.

Liegen

De fout die je in een relatie absoluut niet moet maken, is liegen tegen je partner. Dat kan funest zijn. Liegen in een relatie is dan ook één van de meest voorkomende redenen voor break-ups. Vrouwen zijn goed in het herkennen van leugens, dus je neemt al een groot risico met een leugentje om bestwil. Een goede basis voor je relatie is de waarheid, die kan je dus maar beter niet uit de weg gaan als je langer door wilt met je partner. Alleen zijn vrouwen ook altijd eerlijk tegen ons? Joost mag het weten.

Het materialisme viert hoogtij in de 21e eeuw. Ook vrouwen ontvangen graag veel cadeaus, want liefde bestaat blijkbaar uit spulletjes. Het moeten echter wel de juiste cadeaus zijn. Een presentje kan namelijk heel persoonlijk zijn. Wanneer je van jezelf weet dat je niet goed bent in het kiezen van een geschenk, dan kun je het beste advies vragen aan een ander of heel goed nadenken over wat je geeft. Bij een verkeerd cadeau kan je vriendin zich gekwetst voelen. Mocht je nu echt niets weten, dan kan je altijd een beroep doen op chocola.

Al jaren wordt gezegd dat mannen van Mars komen en vrouwen van Venus. Hiermee wordt bedoeld dat mannen en vrouwen elkaar vaak niet begrijpen omdat ze een andere denkwijze hebben. Als jij je partner niet goed begrijpt, kan dat een teken zijn voor haar dat je niet genoeg om je vriendin geeft. Ze maken het ons ook nooit gemakkelijk met hun verbale gebrei. Wanneer je het moeilijk vindt om te begrijpen wat je liefje bedoelt, vraag dan hoe ze zich voelt. Het enige wat dan nog nodig is, is goed luisteren en begrip tonen.

In een relatie wil een vrouw graag op de eerste plek staan, want aandacht daar vaart de vrouwelijke bevolking blijkbaar heel goed op. Hier gaan veel kerels de mist in. Wanneer je met je vriendin hebt afgesproken, moet je je daar ook aan houden. Ze begrijpt heus wel dat jij je eigen leven hebt met je vrienden. Het vrouwelijke geslacht wil echter wel graag bevestigd hebben dat ze topprioriteit zijn.

Communicatie

Mannen zijn er meesters in om niet goed te communiceren. Communicatie heeft echter wel een sleutelpositie in een goede relatie. Wanneer je in een relatie zit, moet je dus geen binnenvetter zijn. Praat met je vriendin, ze zal het waarderen. Al zal je waarschijnlijk een hoop gezever aan moeten horen. Dat is all in the game.

Moeten we dit nog zeggen? Het is vrij logisch dat vertrouwen een belangrijke rol speelt in een gezonde relatie, dus je kan je leuter maar beter in de broek houden als je bij andere vrouwen bent. In elke soort relatie die er bestaat, is het moeilijk om vertrouwen terug te winnen. Daarom is het handig om voorzichtig te zijn en geen overhaaste beslissingen te nemen. Dan voorkom je een hoop gedoe. Een aantasting van het vertrouwen kan namelijk leiden tot een break-up.

In de prehistorie moesten de mannetjes de vrouwtjes beschermen. In ons instinct is dat eigenlijk niet veranderd. Een vrouw moet zich veilig kunnen voelen bij jou. Dus je hebt er niets aan door kil en afstandelijk te zijn. Geef je geliefde vertrouwen en sla een arm om haar heen. Ook moet je haar vertrouwen geven als dat nodig is. De relatie wordt dan ook sterker.

Dan komen we bij de laatste fout die het mannelijke geslacht maakt. Het is een absolute no-go om jezelf narcistisch op te stellen in een relatie. Het leven draait niet alleen maar om jou. Wanneer je van anderen hoort dat je trekjes vertoont van deze eigenschap, vraag dan hoe dit tot uiting komt. Op deze manier kan je misschien wel je relatie redden.

Nu weet je in ieder geval wat je niet moet doen in een relatie. Verder moet het natuurlijk ook gewoon een match zijn. Wij hebben dan nog één tip voor een sterke relatie: gewoon kneiterhard je best doen en hopen dat je vriendin niet te hoge eisen stelt.

Lifestyle
  • MAN MAN
  • Adobe Stock