Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Caroline van der Plas vol spot over 'deugende' BN'er: 'God’s gift to mankind'

Van der Plas en de presentator kibbelen wat heen en weer via social media. Daarbij wordt een felle veeg uit de pan niet geschuwd.

Van der Plas

Het zullen nooit beste vrienden worden: BBB-leider Caroline van der Plas en Tim Hofman. De BNNVARA-presentator staat bekend om zijn inmenging in het publieke debat, bijvoorbeeld via Twitter. Daar slingert hij regelmatig zijn linkse mening het web op, neemt hij iemand de maat of gaat hij discussies aan met mede-BN'ers.

Dit keer was zijn vizier op Van der Plas gericht. De politica was de grote winnares in de provincie afgelopen maart en ook de aankomende Tweede Kamer-verkiezingen beloven een gigantische groei van het aantal BBB-zetels - van 1 naar 13. Toch lijken sommige potentiële BBB-stemmers naar NSC, de partij van Pieter Omtzigt, over te lopen. Hij kwam vanuit het niks en staat op maar liefst 31 zetels in de meest recente peilingen.

'Hakkelende Van der Plas'

BOOS-man Tim plaatste een video van Van der Plas. In het interview wordt zij gevraagd wat mensen moeten doen als ze twijfelen tussen de BBB en Omtzigts partij.

"Dan zou ik zeggen: wij zijn 'poten in de klei-mensen' (...), we hebben een stabiele, gevestigde partij, daar zal Pieter ongetwijfeld ook mee komen. Ja, weet je: ik vind dat lastig om te zeggen. Ik ben een hele gezellige vrouw, dat is altijd leuk", grapt de boerenpolitica. "Nee, maar even serieus: mensen moeten gewoon de partij kiezen die het beste bij ze past."

Niet een antwoord waar Tim vrolijk van wordt. Hij grijpt het stukje interview aan om aan de stoelpoten van Van der Plas te zagen: "Ongemakkelijk moment met hakkelende van der Plas, die zelf ook niet helemaal weet waarom je BBB zou stemmen als je ook Omtzigt hebt", stelt Hofman.

Later zegt hij dat Van der Plas eruitziet "alsof ze er gewoon niet op gerekend had", doelend op de vraag die ze kreeg.

'Gods gift'

Naar aanleiding van z'n commentaar wordt de BNNVARA-man onder andere 'zuur' genoemd. Misschien vinden veel mensen het juist fijn dat er geen voorgekauwde antwoorden uit rollen bij Caroline. Geen bullshitverhalen uitgeschreven door persvoorlichters en spindoctors.

Uiteindelijk reageert ook Caroline zelf of Tims sneertje. "Aldus Tim, God’s gift to mankind", kaatst de BBB-vrouw.

Die opmerking heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat Hofman zichzelf nogal hoog heeft zitten, zo is de kritiek. De presentator wordt tegenwoordig immers gezien als een soort 'Deuger des Vaderlands', die zich beter voelt dan de rest van het klootjesvolk.

"Goed gevonden 👍🤣", reageert hij op zijn beurt op de BBB-leider.

Kortom het is weer gezellig op Twitter X.

Entertainment
  • NL Beeld / Regiofotografie