Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hofman-broers onder vuur wegens uitspraken over moslims: 'Walgelijk'

Sam en Rijk, de twee broertjes van Tim Hofman, krijgen bakken kritiek door een aantal opmerkingen die ze maken in hun laatste podcastaflevering. 'Walgelijke uitspraken.'

Hofman

Tim Hofman kennen we inmiddels allemaal. De bebaarde tattooman ziet zichzelf als strijder tegen maatschappelijk onrecht en wordt geprezen na het blootleggen van het Voice-schandaal. Maar de BNNVARA-presentator heeft ook nog twee broers: Sam en Rijk. Beiden ook actief in showbizzland, onder andere met hun podcast BROERS.

Tijdens de show van de Hofmannetjes wordt er vooral veel slap geouwehoerd en enigszins puberaal over seks geluld. En dat werkt, want BROERS wordt goed geluisterd, is regelmatig trending en sleepte in 2022 zelfs meerdere prijzen binnen, zoals de Gouden podcast en een Dutch Podcast Award. De laatste aflevering heeft echter wat stof doen opwaaien. Dit door enkele uitspraken over moslims.

'Ik zweer: het is een ding'

In eerste instantie gaat het over de stijging van soa's in Nederland. Gonorroe en schurft zijn blijkbaar met een opmars bezig en Sam Hofman merkt op dat er onder het nieuws gereageerd is. "Wederom een reden om geen geslachtsgemeenschap te hebben voor het huwelijk", leest hij. 'Reageert iemand eronder: prikken met een connie (condoom, red.) is hetzelfde als je handen wassen met handschoenen.'

"Nee, volgens mij bedoelt 'ie daarmee: dan telt 't niet (...)", stelt Rijk.

"Rijk, dat slaat nergens op", aldus Sam, "dat je dan in een keer wel mag naaien als er een connie tussenzit."

Rijk: "Nee, het slaat ook nergens op, alleen net zoals wat moslims altijd doen, die gaan anaal."

Sam gelooft het niet, maar Rijk houdt vol: "Ik zweer het. Sam, heel mijn f*cking middelbare school deed anale seks omdat ze niet voor het huwelijk wilden seksen. Ik zweer: het is een ding."

Even later zegt Rijk: "In sommige culturen checken ze echt of je hebt gebloed na de huwelijksnacht. Dit is feitelijk onjuist, maar ze denken dat als je ontmaagd wordt dat je dan een maagdenvlies breekt en dan krijg je bloed."

Sam: "En dan ga je kontbonken? Ik ken nog wel een goede parkeerplek."

Boos

De uitzending heeft gezorgd voor wat ophef. Zo reageerden de mensen van roddelkanaal Marwajuice, dat vooral over realitysterretjes bericht. Bij Marwa hebben ze 'vol walging zitten luisteren' naar de betreffende BROERS-aflevering. De Hofmannetjes zouden volgens Marwa geen respect hebben voor 'andermans religie en cultuur'. Het stel wordt verweten alle moslims over een kam te scheren. "Schaam je diep", aldus Marwajuice. Ze eisen een reactie van de Hofman-broeders.

Naar verluidt hebben Rijk en Sam nog niet gereageerd.

Entertainment
  • BROERS, RoddelPraat
  • NL Beeld / Arjo Frank