Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Marco hield wel van ‘een tikkie uitdagend’

Uit Panorama nr. 33, 1998: ‘Ik ben een vrouwenman!’

WVT

Veelgestelde vraag na alle Voice-perikelen: waar is Marco Borsato gebleven? Na maanden in volledige anonimiteit trad hij vorige week opeens in de openbaarheid, samen met zijn zoon Luca die bij voetbalclub AZ een contract tekende. Niet als voetballer (want net als zijn vader zingt hij), maar als sponsor namens hun familiebedrijf Musica è Bookings, al doet dat natuurlijk allemaal niet ter zake. Dat Marco precies 25 jaar geleden in Panorama stond, dat doet dan weer wél ter zake, al zal Luca dat vast niet hebben geweten. Sterker nog: hij was toen niet eens geboren.

In 1998 was Marco misschien wel de grootste artiest van Nederland en gewild door iedereen, alleen al daarom wilden we hem 35 dilemma’s voor de voeten werpen. Die begonnen nog vrij onschuldig – pizza of pasta? “Pasta!”; Playboy of Penthouse? “Playboy, want Leontine (Ruiters, zijn inmiddels ex, red.) stond er ooit in!”; Ajax of Feyenoord? “Ajax, de liefde voor die club is me met de paplepel ingegoten!” – maar werden na een tijdje steeds pikanter, zeker met de wetenschap van nu.

Liefde of lust, Marco? “Tien en ik hebben gelukkig liefde én lust in onze relatie, maar als het moet kies ik toch voor de liefde. Lust klinkt zo seksbeladen, hè?”

Kinky of preuts? “Holymozes! Ik ben zéker niet preuts. Ik hou wel van een tikkie uitdagend: kanten lingerie, een push-up, vrouwenondergoed vind ik überhaupt erg mooi. Maar kinky is meteen het andere uiterste.”

Borsten of billen? “Billen, in proportie met het lijf graag. Ik vind dus niet dat een vrouw per se kleine billen moet hebben: een vol achterwerk kán heel mooi zijn.”

Tanga of boxershort? “Boxershort, en soms liever helemaal niets.”

‘Eeuwige trouw moet het uitgangspunt zijn, anders zit er iets goed mis in je relatie’

Marco Borsato precies 25 jaar geleden

En dan het dilemma waar heel Nederland het antwoord op wilde weten, en nu waarschijnlijk nog steeds: slippertje of eeuwige trouw? Marco: “Eeuwige trouw moet op z’n minst het uitgangspunt zijn, anders zit er iets goed mis in je relatie.” Opmerkelijk als je bedenkt dat de buitenechtelijke affaires die hij in de afgelopen jaren gehad zou hebben niet meer op twee handen te tellen zijn, maar dat hoefde toen niet iedereen te weten natuurlijk. Zeker Leontien niet.

Voor wie het nog allemaal op een rijtje wil hebben: in maart van dit jaar werd Marco vrijgesproken van de aantijging dat hij als jurylid van The Voice meerdere medewerkers en kandidaten van de talentenjacht, waaronder drie minderjarigen, seksueel zou hebben betast. Dat achtte de rechter niet bewezen, waardoor hij hiervoor niet meer wordt vervolgd. Zelf heeft hij hier tot op de dag van vandaag nooit iets over gezegd, ook niet na zijn vrijspraak. Dat deed zijn advocaat Geert-Jan Knoops wel: “Hij heeft met instemming kennisgenomen van het besluit en wil het daar verder bij laten.” Of hij ooit nog muziek gaat maken, laat hij ook nog in het ongewisse. Da’s de waarheid, meer kunnen we er ook niet van maken.