Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Voormalig 'meest gezochte man van Nederland' na 8 jaar eindelijk gearresteerd

Hij was ooit één van de meest gezochte criminelen van Nederland, Christo H. uit Bergen op Zoom. Acht jaar na zijn koelbloedige daden is hij eindelijk gearresteerd.

NL Beeld / Regiofotografie

Christo H. schoot in 2015 twee mannen neer in een kinderspeeltuin. Volgens verklaringen van getuigen was er in een nabijgelegen speeltuin ruzie tussen de dochter van één van de latere slachtoffers en een neefje van H.

Een vriend van het slachtoffer, die iets riep in de trant van ‘wat doe jij nou?’, kreeg te horen dat hij zijn ‘kankermuil’ moest houden, ‘of wil hij er ook één?’ Waarop Hülters ook de tweede man van dichtbij in zijn buik schoot. Beide slachtoffers overleefden de schietpartij en van H. werd nooit meer iets vernomen.

Veroordeling

In 2018 werd Christo H. veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf jaar vanwege het neerschieten van twee mannen op een kinderfeestje. De dader was echter al jaren spoorloos. Daarom belandde H. op de Nationale Opsporingslijst.

Het Openbaar Ministerie had 10.000 euro beloning over voor de persoon die de gouden tip kon geven in deze zaak. Omroep Brabant meldt dat H. woensdag na acht jaar eindelijk werd gevonden en gearresteerd. Het werd een goedkoop dagje voor het OM, want H. werd namelijk gevonden door de politie. De beloning hoefde dus niet uitgekeerd te worden. De Brabander werd gevonden in de Marokkaanse plaats Meknes.

De Nederlandse politie werkte intensief samen met de Marokkaanse politie omdat het vermoeden bestond dat Christo H. deels in Marokko verbleef. Dat maakte het OM donderdag bekend. Nederland zal Marokko vragen om uitlevering.

Misdaad
  • Crime Desk, Omroep Brabant, Openbaar Ministerie
  • Politie.nl