Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Philip Freriks doet boekje open over zijn verleden: 'Hier staat een groot crimineel'

Presentator Philip Freriks heeft in het verleden enkele criminele activiteiten begaan. De quizmaster werd onder andere vervolgd wegens joyriding.

Philip Freriks

Philip Freriks kennen we natuurlijk als de sympathieke quizmaster en ex-nieuwslezer die als halve Fransoos soms wat moeite had met Nederlandse teksten. Het verleden van de presentator is alleen niet brandschoon. De quizmaster heeft het één en ander op zijn kerfstok.

In De slimste mens deelde chef politiek bij Jinek, Eldodie Verweij, na een vraag over Opsporing Verzocht dat ze als kind een hand van een politieagent in haar nek voelde. De agent sprak haar aan omdat ze het leuk vond om vanaf een viaduct auto's onder te tuffen. Na deze ontboezeming deelde de presentator van de quiz ook wat kwajongensstreken uit zijn jeugd.

De francofiel laat weten dat hij ooit vervolgd is vanwege joyriding "Ik was toen vijftien. Ik had een brommer geleend van een vriend, maar je moest 16 zijn." Freriks wilde niet vertellen dat hij de brommer geleend had en zei dat hij zelf het voertuig had meegenomen: "Toen werd ik prompt van joyriding beschuldigd. Hier staat een groot crimineel voor je, maar het is allemaal goedgekomen."

Vervalste perskaarten

De televisiepersoonlijkheid liet later in de uitzending weten dat hij het ook een andere keer niet zo nauw nam met de regels. Samen met een vriend was hij in 1968 getuige van de eindoverwinning van Jan Janssen in de Tour de France.

Freriks kon bij deze gebeurtenis zijn door het bezit van valse perskaarten: "Je had ze in verschillende kleuren en wij hebben met viltstiften die dingen ingekleurd. We liepen voorop." besluit de quizmaster.

Entertainment
  • De slimste mens
  • NL Beeld / Patrick van Emst