Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Thomas Dekker over Van der Poel: 'Zelfs als hij nu aan het trainen is, valt het tegen'

Mathieu van der Poel rijdt voorlopig een redelijk anonieme Tour de France. 

Poel

Dit is een artikel van onze vrienden van Wieler Revue.

De wereldkampioen deed twee goede lead-outs, waarvan Jasper Philipsen er eentje wist af te maken. Eén keer reed hij voor eigen kans, maar in de graveletappe reed hij te passief waardoor hij zich pas te laat in de debatten mengde. Uiteindelijk finishte hij in die rit als elfde.

Vrijdag ligt de sleutel van de uitkomst van de etappe waarschijnlijk ook in handen van Alpecin-Deceuninck. Dat is althans wat Thomas Dekker en Laurens ten Dam stellen in Live Slow, Ride Fast. Eén probleem: Søren Kragh Andersen en Jonas Rickaert kwamen donderdag buiten tijd binnen, terwijl ook Van der Poel zich niet geweldig voelde. Ze hebben nog weinig smaken over.

Dekker vindt het ongelooflijk hoe Van der Poel rondrijdt in de Tour de France. "Dat je zo'n goede renner bent... Vind je niet dat er weinig aandacht voor is? Iemand die zo heerste in het voorjaar. Dan moet je haast op zestig procent rondrijden. Wout van Aert wordt in de eerste etappe gewoon derde met een hittegolf en 3700 hoogtemeters."

Mentaal

Laurens ten Dam denkt dat het mentaal is. "Hij heeft de Tour leuk gevonden, maar ik kan me voorstellen dat hij 'm nu niet leuk vindt. Ken je dat gevoel dat je geen pijn wil voelen? Het is mentaal."

"Als je een criterium rijdt, gaat het niet eens zo hard bij de profs, maar je weet: ik wil niet afzien. Dan voelt iedere bocht dat ze te hard optrekken alsof je de Redoute oprijdt. Ik denk dat hij er zo in zit. Ik denk niet dat hij helemaal niets kan op het moment."

Dekker vraagt het zich af of het alleen mentaal is. "Die ene rit dat hij mee is, maakt hij het verschil ook niet. Ik vind het heel bijzonder. Het is bijna niet uit te leggen en het is raar dat we het er niet over hebben. Dat iemand die zo goed is en met de regenboogtrui rondrijdt, er niet aan te pas komt. Zelfs als hij nu aan het trainen is, dan valt het tegen."

Sport
  • Wieler Revue
  • NL Beeld / Abaca Press