Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Levenslang en 29,5 jaar cel voor schutters vergismoord op 17-jarige Mohamed Bouchikhi

Emylio G. (30) is door de rechtbank van Amsterdam veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. G. krijgt deze straf opgelegd naar aanleiding van de vergismoord op de 17-jarige Mohamed Bouchikhi en eerdere delicten. Medeverdachte Randall D. (41) werd veroordeeld tot een celstraf van bijna 30 jaar.

uitspraak

Beide verdachten waren niet aanwezig in de rechtbank, meldt RTL Nieuws. De nabestaanden van Bouchikhi waren wel aanwezig. In mei eiste het Openbaar Ministerie levenslang voor beide jongens. Vandaag deed de rechter uitspraak. De rechter noemde de feiten onder andere "Zeer schokkend voor de rechtsorde" en ging diep in op het leed wat de nabestaanden is aangedaan.

Buurthuis

In januari 2018 kwam de onschuldige stagiair Mohamed Bouchikhi om het leven in het buurthuis van de buurt Wittenburg in Amsterdam. Twee gewapende mannen drongen het pand binnen en zagen de stagiair voor iemand anders aan.

Bouchikhi lag op zijn buik om zichzelf zo te beschermen tegen het geweld om hem heen. Eén van de schutters opende toen het vuur op hem met een kalasjnikov. Ook raakten er nog twee mensen gewond, waaronder het vermoedelijke doelwit en een vrouw die in haar benen werd geraakt.

Ongekende koelbloedigheid

De rechtbank spreekt van zeer schokkende feiten. De vergismoord geeft volgens de rechtbank "een blijk van ongekende koelbloedigheid." Ook vermoedt de rechtbank dat deze moord in opdracht van iemand anders is gepleegd.

Voor de rechtbank staat vast dat beide personen de schutters waren. G. heeft met de kalasjnikov geschoten en D. met een handvuurwapen. De rechtbank benadrukte de schade die de twee hebben aangericht: "De gewonden zijn getekend voor het leven."

De officier van justitie benoemde in mei bij de inhoudelijke behandeling van de zaak dat er veel jonge getuigen waren bij het incident: "Meerdere, veelal minderjarige, ooggetuigen zijn voor het leven getraumatiseerd."

De rechter veroordeelde Emylio G. tot een levenslange gevangenisstraf. Randall D. kreeg een celstraf van bijna 29,5 jaar opgelegd. Verder werd er in deze strafzaak uitspraak gedaan over twee liquidaties in Amsterdam-Zuidoost en Zaandam. Daarvan werden beide heren vrijgesproken wegens gebrek aan overtuigend bewijs.

Misdaad
  • RTL Nieuws, AD
  • Adobe Stock