Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gemeenteraadslid wordt verdacht van zware mishandeling met tennisracket

Bij tennisvereniging Oldencate in het Groningse dorpje Spijk in de gemeente Eemsdelta zou een gemeenteraadslid iemand zwaar hebben mishandeld met een tennisracket.

tennisracket

Op de tennisclub was zaterdag een recreatief toernooi voor leden en niet-leden met na afloop een feest. Wat een mooie avond zou moeten worden, eindigde voor één van de bezoekers in een nachtmerrie. Hij werd zwaar mishandeld met een tennisracket: "Ineens voelde ik een harde knal op mijn hoofd en nog een knal."

Het anonieme slachtoffer vertelt aan RTV Noord dat hij met zijn vrienden bij de ingang van de tennisvereniging stond toen hij ineens twee knallen op zijn hoofd voelde: "Ik werd duizelig en ging door mijn knieën."

Daarna draaide het slachtoffer zich om en kreeg een klap in zijn nek. Vervolgens zou de verdachte met een tennisracket hebben in staan beuken op zijn hoofd: "Het bloed spoot eruit, dat is abnormaal. Ik dacht: ik moet hier weg, straks slaat hij mij nog dood", aldus de anonieme man. "Ik ben zwaar toegetakeld en kon me niet verweren", vertelt hij verder.

In de kantine hebben mensen geprobeerd om het bloeden te stoppen en volgens de dokter heeft het anonieme slachtoffer mogelijk een hersenschudding overgehouden aan het incident.

Gemeenteraadslid S.

De mogelijke dader van de mishandeling is gemeenteraadslid Edward S. Hij kan zich echter niets herinneren van het incident. S. vertelt hij de verdachte dat hij zich niet lekker voelde en dat hij aan zijn vrouw liet weten dat hij naar huis zou gaan. Dat heeft S. ook gedaan. Wanneer het gemeenteraadslid eenmaal thuis is aangekomen ging de bel en stonden er politieagenten aan de deur.

Edward S. is een periode voorzitter geweest van de voetbalclub in het dorp. Hier zouden zijn gezin en S. zelf, drie jaar lang gepest zijn wegens misstanden op de club. Dit zou volgens het raadslid een reden kunnen zijn waarom de stoppen bij hem waren doorgeslagen: "Ik ben door het slijk gehaald en heb me ontzettend bedreigd gevoeld" vertelt de fractievoorzitter. "Het kan zijn dat ik daardoor zaterdag kortsluiting heb gekregen, wat ik voor mij, mijn gezin en voor het slachtoffer verschrikkelijk vind. Maar ik weet het niet", gaat hij verder.

Reacties

De voorzitter van de tennisvereniging, Eiko Jan Duursema, wil niet te veel woorden vuil maken aan het incident. Hij vertelt dat het een enorme domper was op een gezellige dag. Hij voelde het incident dan ook niet aankomen: "Voor mij kwam het uit het niets, er hing niks in de lucht. Ik betreur dat het gebeurd is, maar dat lijkt me logisch." Het feest was na het incident meteen afgelopen.

Waarom het verdachte gemeenteraadslid juist op het anonieme slachtoffer in zou hebben geslagen, is voor het slachtoffer een raadsel. Het enige wat hij zich kan voorstellen is dat hij bij een ledenvergadering van de voetbalclub een keer heeft gezegd dat hij het niet eens was met wat voetbalgerelateerde zaken.

Bizar
  • RTV Noord
  • Adobe Stock