Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Even babbelen tussen de lakens, het is uitermate goed voor je seksleven

Praten tijdens de seks. De meeste van ons zullen daar voor passen, we moeten ons toch ergens op concentreren. Onderzoek heeft echter uitgewezen dat het heel goed is en je bedprestaties bevordert.

seks

Uit het onderzoek blijkt dat mensen bang zijn dat het ten koste gaat van de sfeer wanneer je even gaat babbelen onder het vrijen. Dat schrijft Quest. Daarnaast zijn we ook bang voor de reactie van onze bedpartner. Liever test men hun partner met het geven van onduidelijke signalen. Als die dan niet worden opgepikt gaan ze zelf ook niet af.

Het onderzoek is gedaan door seksuologen Kristen Jozkowski, Mary Hunt en Heather Vinti aan de universiteiten van Arkansas en Indiana. Toch is het een goed idee om wat meer te kletsen tijdens het ketsen. Mensen die dat doen zijn namelijk over het algemeen tevredener.

De mensen die tijdens de seks een gesprek hebben zijn daar volgens het onderzoek erg blij hiermee. Ze zijn blij met de manier van communiceren, maar ze zijn ook erg tevreden over hun seksleven. Je hoeft echter niet klaar te staan met thee en koekjes voor de seks om een diepgaand gesprek te hebben. Communicatie zoals kreunen of met je hoofd schudden werkt volgens de onderzoekers net zo goed.

Wanneer je seks met non-verbale communicatie wilt uitproberen heeft seksuoloog Marjan van den Berg nog wat adviezen: "Non-verbaal kun je iemands hand leiden naar de juiste plek, of met een kneepje iets aangeven. Raak elkaar eens om de beurt aan en zie hoe de ander reageert”, vertelt ze.

Wanneer iets je niet bevalt dan is het belangrijk om dat niet al te belerend aan te geven bij je partner: "Dan ben je zo uit de stemming. Kijk vooral naar wat fijn is voor jullie." Dus hup, duik het bed in met je vriendin en heb een heel goed 'gesprek'. Dan moet het goed komen.

Lifestyle
  • Quest
  • Adobe Stock