Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Voortvluchtige crimineel Mirza G. (oom van vermeende drugsbaron Edin G.) opgepakt in Spanje

Mirza G. leidde lange tijd een luxe leventje, werd gelinkt aan het beruchte Tito en Dino-kartel, kreeg een veroordeling aan z'n broek, maar verdween ineens van de radar. Tot afgelopen maandag, toen de politie in Spanje hem in de boeien sloeg.

Mirza G.

Mirza G. is een 44-jarige Bosnische Nederlander. Samen met zijn vriendin Rosa woonde hij lange tijd in Breda, waar hij naar verluidt een behoorlijk luxe leven leidde. Hij kocht pandjes in diezelfde stad en gaf daarbij miljoenen uit. Ook reed hij volgens RTL Nieuws vaak rond in een Ferrari, Hummer of dikke Mercedes.

Mirza G. is de oom van Edin G., een Bosnische Nederlander die ervan wordt verdacht een van de leiders te zijn van de beruchte Tito en Dino-bende, een Bosnische organisatie die zich vooral zou bezigen met coke, speed en andere criminele zaken. Neef Edin zou volgens bronnen bovendien de voormalig zakenpartner zijn van niemand minder dan Ridouan T.

Veroordeling

Terug naar oom Mirza, die zijn zaakjes lange tijd op orde leek te hebben in Breda. Tot hij in 2019 na Amerikaanse tips ineens onderdeel werd van een groot onderzoek.

G. zou volgens justitie grote hoeveelheden drugsgeld witgewassen hebben door via allerlei louche constructies vastgoed te kopen. In 2022 werd Mirza G. daarvoor veroordeeld tot 4 jaar cel. De Bosnische Brabander vluchtte echter tijdens het proces al naar het buitenland. In Spanje werd hij afgelopen maandag alsnog in zijn kraag gevat.

Bang om te worden neergestoken

Opvallend genoeg heeft Mirza G. via zijn advocaat Louis de Leon laten weten dat hij niet op de vlucht was voor de Nederlandse opsporingsdiensten, maar voor zijn eigen neef Edin G., met wie hij inmiddels overhoop zou liggen. Mirza is volgens zijn raadsman bang om aan Bosnië uitgeleverd te worden, het land waar zijn neef veel invloed zou hebben. De Leon tegen RTL Nieuws: "Vanwege die invloed vreest mijn cliënt in een Bosnische cel te worden doodgestoken."

Naar verwachting wordt Mirza G. binnenkort naar Nederland overgevlogen om zijn straf uit te zitten.

Misdaad
  • RTL Nieuws
  • Adobe Stock