Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

OM eist opnieuw levenslang voor wurgen vrouw, moeder en kinderen: 'Monsterlijk plan'

De 36-jarige Onur K. moest vandaag met dwang uit zijn cel worden gehaald voor het hoger beroep. In eerste instantie kreeg K. 30 jaar cel opgelegd, maar dat vindt het OM een te milde straf gezien de afgrijselijke daden waaraan hij zich schuldig zou hebben gemaakt.

Onur K.

Als het aan Onur K. had gelegen, was hij in zijn cel in blijven zitten vandaag. Maar daar ging het gerechtshof niet mee akkoord. In 2021 werd K. tot 30 jaar cel veroordeeld voor een brute, viervoudige gezinsmoord, maar het OM tekende hoger beroep aan en wil dat K. levenslang achter de tralies verdwijnt. Het gerechtshof eiste vervolgens dat de 36-jarige Onur naar de inhoudelijke behandeling van de zaak kwam. En zo geschiedde.

Eenmaal aangekomen in het Paleis van Justitie in Den Bosch, hield Onur K. zijn mond. Hij maakte gebruik van zijn zwijgrecht. Zelfs op simpele, praktische vragen gaf hij geen antwoord.

Het drama

Volgens justitie vermoordde K. op 27 maart 2020 zijn eigen moeder (65), zijn vrouw (31) en zijn twee kinderen (6 en 2). Alle vier de gezinsleden zijn met de handen en snoeren gewurgd. Eerst de vrouw en de twee kleine kinderen, aldus de rechtbank. Daarna zou Onur K. zijn moeder hebben uitgenodigd, om ook haar om het leven te brengen.

Volgens het OM is er sprake van vier keer moord. De rechtbank oordeelde in 2021 daarentegen dat er enkel in het geval van de moeder (65) sprake was van moord. Het doden van de vrouw en twee kinderen werd bestempeld als drie keer doodslag. De rechter legde K. in totaal 30 jaar cel op.

In het hoger beroep eist het OM dus levenslang. Zelfs bij één keer moord en drie keer doodslag vindt justitie dat een gepaste straf, zo werd vandaag duidelijk.

Motief?

Tot dusver heeft Onur K. enkel het doden van zijn moeder bekend. Dat zou hij hebben gedaan om haar de rouw te besparen van de dood van de andere familieleden, die volgens K. even daarvoor om het leven waren gebracht door drie onbekende mannen. De rechtbank geloofde daar echter niks van.

Misdaad
  • de Telegraaf
  • NL Beeld / _Patrick van Emst