Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Peperdure aansteker

Een mooi gezin, een keurige baan. Eigenlijk had de 32-jarige man uit Roelofarendsveen het prima voor elkaar, tót hij een aansteker gooide naar Ajacied Davy Klaassen. Nog geen zes weken na het incident is hij al veroordeeld, al lijkt dat niet eens de zwaarste straf...

Klaassen

Twee dagen cel. Bedreigingen van zowel Feyenoord- als Ajax-supporters. Foto’s van zijn kinderen die rondgaan op sociale media. De situatie rond de 32-jarige aanstekergooier was dermate dreigend dat hij met zijn gezin twee weken lang verbleef in een safehouse in Duitsland. “Geen Pasen met de familie vieren, maar moeten leven met een groot gevoel van angst,” vertelde hij de rechter in Dordrecht.

Een gevoel van euforie maakte zich van hem meester toen hij Davy Klaassen raakte met zijn aansteker, maar dat verdween snel. Feyenoord-Ajax werd tijdelijk stilgelegd, na de hervatting zette hij een muts op en ging op een andere plek in het vak staan, maar hij wist: ik ben de lul. De camera’s registreerden zijn rake worp en nog diezelfde avond werd hij gearresteerd.

Maar wat bezielde hem nou? Hij was na een stuk of zeven blikken bier aangeschoten, vermoeid van zijn drukke bestaan en al langer gefrustreerd over familieproblemen. “Dat uitte zich bij mij verkeerd.” Zijn aansteker bleek de spreekwoordelijke druppel, sindsdien hanteert de KNVB een protocol met als gevolg dat er sinds Feyenoord-Ajax aan de lopende band wedstrijden worden gestaakt. Uit voorzorg hangen er in zijn geliefde Kuip zelfs metershoge netten. Maar hij gaat alle veranderingen die hij teweegbracht voorlopig niet met eigen ogen ervaren, hij heeft een stadionverbod gekregen van negen jaar. De politierechter deed daar wegens mishandeling een taakstraf bovenop van 60 uur (30 uur voorwaardelijk). Tja, dat krijg je als je met vuur speelt.

Misdaad
  • NL Beeld / ProShots