Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gepantserde auto topcrimineel Willem Holleeder te koop

Dat Willem Holleeder zijn auto niet meer nodig heeft, is duidelijk. Zijn bolide en de wagen van mede-crimineel Dino S. worden binnenkort dus geveild. De ultieme kans om in een gepantserde auto van een crimineel te rijden. Het gaat om een BMW en een Volkswagen.

Holleeder

De Volkswagen was ooit de wagen van één van Nederlands' grootste criminelen, namelijk Willem Holleeder. De BMW behoorde toe aan Dino S. Autohandelaar Darcy Hoogenhout heeft de wagens nu in de aanbieding.

Veel reacties

De auto's zijn zeker gewild, want toen de autohandelaar de wagens op Marktplaats aanbood, kwamen er zoveel reacties op, dat Darcy Hoogenhout besloten heeft ze toch maar te veilen. In eerste instantie kon je voor 30.000 euro beide auto's op Marktplaats kopen. Inmiddels is de advertentie offline gehaald en is het afwachten wanneer de veiling plaatsvindt.

Darcy heeft een eigen zaak in Katwijk: HooG Selections. De autogek begon al op zijn twintigste met het verkopen van auto's. Doordat de autohandelaar zich interesseert in klassiekers kwam hij per toeval de auto's van de twee bekende Nederlandse criminelen tegen.

Letland

Darcy vond de auto's in Letland, tijdens een zoektocht naar speciale Porsches. "Ik zag meteen dat het een bijzondere Security-uitvoering was", vertelt de 29-jarige autohandelaar aan NH Nieuws. De wagens zijn namelijk gepantserd tegen beschietingen met handvuurwapens. Schijnt best handig te zijn geweest voor Holleeder in die tijd.

"De foto's ben ik gaan vergelijken met de foto's van Holleeder's auto die ik op het internet kon vinden. Ik zag de gelijkenis en dacht meteen: 'dit kan 'm weleens zijn'.", vertelt Darcy verder. Toen hij vervolgens bij de RDW het oude kenteken terugkreeg, wist hij het zeker. Dit was daadwerkelijk ooit de wagen van één van Nederlands grootste criminelen. "Er zijn zelfs filmpjes van Holleeder die uit de auto stapt en dan is dat kenteken te zien.", aldus Darcy Hoogenhout tegen De Telegraaf.

Nieuwer modelletje

De autohandelaar gaat er niet vanuit dat de wagens weer gebruikt zullen worden voor criminele praktijken. Het is namelijk toch echt verstandiger om een wat nieuwere auto te gebruiken.

Beide wagens zullen binnenkort worden geveild. In de berekening wordt het verhaal achter de auto's zeker meegenomen om de uiteindelijke prijs te bepalen.

Misdaad
  • NH Nieuws, De Telegraaf, Twitter
  • NL Beeld / Proshots