Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Beschonken bestuurder zet hond achter het stuur bij alcoholcontrole

Het moet een gek gezicht zijn geweest voor de agenten die zaterdag een alcoholcontrole uitvoerden...

Hond

Foto boven ter illustratie.

Met een glaasje op achter het stuur kruipen is natuurlijk oliedom. Als je vervolgens een alcoholcontrole tegenkomt, heb je al helemaal pech. Er zijn door de jaren heen genoeg slimme trucjes verzonnen om de politie te slim af te zijn. De man uit dit verhaal wist even geen slim trucje, dus kwam hij met een hele domme.

Het moet een gek gezicht zijn geweest voor de agenten die zaterdag een alcoholcontrole uitvoerden in de Amerikaanse staat Colorado. De agenten schrikten op van wat ze, rond de klok van twaalf, achter het stuur van een te hard rijdende auto aantroffen. Geen starnakele man, vrouw of non-binair, maar een hond. De starnakele man daarentegen zat keurig in de bijrijdersstoel.

Van het verhaal dat de viervoeter daadwerkelijk de auto bestuurde, geloofde de politie geen snars. De man zou vlak voordat de agenten bij zijn raam stonden van plek zijn gewisseld. Vlak daarvoor werd de man betrapt toen hij 80 km/u reed waar de toegestane snelheid 50 km/u was. Er bleek bovendien een dubbel arrestatiebevel over de man te zijn uitgesproken. Hij zit tot nader orde vast.

Bizar
  • Adobe Stock, Konstantin