Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politie doorzoekt panden van Temptation Island-stel Gianni van der B. en Melissa van de V.

Eerder werd Gianni van der B. al in verband gebracht met het grootste meth-lab van Nederland. Dit keer wordt de Temptation Island-ster samen met zijn vriendin Melissa van de V. verdacht van andere criminele feiten.

Temptation Island

"Politie en Openbaar Ministerie hebben woensdag in het kader van een witwasonderzoek een doorzoeking gedaan in een woning aan Kraanheuvel en in een loods aan de Truyenhoekweg", schrijft de politie Weert op haar Instagram-pagina. "Naast verschillende gegevensdragers en auto's zijn ook nog een e-bike, fitness apparatuur en contant geld inbeslaggenomen. Ook is beslag gelegd op verschillende bankrekeningen."

In het bericht stelt de politie Weert dat de bewoners van het woonpand niet zijn aangehouden. Wel zijn ze aangemerkt als verdachten. De Telegraaf weet vandaag te melden dat het om Temptation Island-koppel Gianni van der B. en Melissa van de V. gaat. De twee deden in 2020 mee aan het reality-programma, maar moesten de show vroegtijdig verlaten omdat ze stiekem telefoons mee hadden gesmokkeld, terwijl ze geen contact met elkaar mochten hebben.

Meer dan half miljoen euro

Nu, drie jaar na het Temptation-fiasco, wordt het stelletje verdacht van het witwassen van ruim een half miljoen euro. Van der B. en Van de V. hebben meerdere bedrijven, waarmee ze bijvoorbeeld babykleding en lingerie verkopen. Ook runnen ze een bedrijfje voor personal training en samen hebben ze meer dan 150.000 volgers op social media.

In het kader van de witwasverdenkingen heeft de politie woensdag zowel hun woning als een bedrijfspand doorzocht. Daarbij zijn computers, cash, fitness-toestellen en zelfs auto's in beslag genomen. De politie meldt op social media dat het onderzoek nog niet is afgerond.

Meth-lab

Het is niet de eerste keer dat Gianni van der B. wordt gelinkt aan criminele activiteiten. In maart 2022 werd hij opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij 'het grootste meth-lab dat ooit ontdekt is in Nederland'. En hoewel hij enkele maanden later op vrije voeten kwam, is hij ook vandaag de dag nog hoofdverdachte in die zaak. Of de witwas-verdenkingen iets te maken hebben met de drugszaak uit 2022 is niet bekend.

Misdaad
  • de Telegraaf
  • Temptation Island / RTL