Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Handschriftonderzoek in misbruikzaak Marco Borsato

Eind 2021 werd al duidelijk dat Borsato wordt verdacht van het misbruiken van een toen minderjarig meisje. De zaak lijkt eeuwig te duren. Vandaag maakte het AD bekend dat het mede door een handschriftonderzoek zo lang duurt.

Borsato

De zanger wordt verdacht van handtastelijkheden. Het vermeende misbruik zou tussen 2014 en 2019 binnen de privésfeer hebben plaatsgevonden. Borsato was een bekende van het vermeende slachtoffer en haar moeder. Destijds was het meisje slechts 15 jaar oud - inmiddels is ze 23.

De zaak kwam aan het licht nadat de moeder van het meisje haar dagboek las. Daarin worden de vermeende handtastelijkheden namelijk beschreven.

Handschriftonderzoek

Het AD meldt vandaag dat de zaak tegen Borsato nu vertraging oploopt door handschriftonderzoek. In het kader van dit onderzoek kijken experts of de schokkende 'dagboekverhalen' echt zijn geschreven door het meisje, en of het inderdaad zo lang geleden al gebeurd is. De advocaat van Borsato, Geert-Jan Knoops, bevestigt dat er zo'n onderzoek loopt. De tegenpartij wil niets kwijt over de zaak.

The Voice of Holland

Het is niet de enige zaak die Borsato de laatste tijd heeft beziggehouden. Ook hij werd immers genoemd in het The Voice of Holland-schandaal. Er was aangifte tegen hem gedaan wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Afgelopen maart werd echter duidelijk dat Borsato niet wordt vervolgd wegens gebrek aan bewijs. Hij heeft inmiddels een tegenaangifte lopen voor smaad en laster.

Nieuws
  • RTL Boulevard, AD
  • NL Beeld / BrunoPress