Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Marco Borsato wordt niet vervolgd in Voice-schandaal

Breaking news: het Openbaar Ministerie heeft besloten om Ali B en Jeroen Rietbergen te vervolgen naar aanleiding van het Voice-schandaal. De zaak tegen Marco Borsato wordt geseponeerd.

Marco Borsato

De Voice-zaak tegen Borsato wordt geseponeerd omdat het slachtoffer geen tweede bewijsmiddel heeft kunnen leveren om de verklaring te ondersteunen, aldus het openbaar ministerie. De zanger heeft ook tegenaangifte gedaan wegens smaad en laster. Hoe die aangifte ervoor staat, is niet duidelijk.

Ali B en Jeroen Rietbergen worden wel vervolgd in de zedenzaak rondom The Voice of Holland, zo maakte het OM dinsdag bekend. Bij Jeroen Rietbergen gaat het om een aangifte van verkrachting en bij Ali B gaat het om twee aangiftes van verkrachting en één van aanranding.

Ali B, Jeroen Rietbergen, Marco Borsato

Al eerder werd duidelijk dat regisseur Martijn N. niet wordt vervolgd. Net als bij Borsato was dat vanwege een gebrek aan bewijs. Volgens het openbaar ministerie ligt dat bij Rietbergen en Ali B anders.

De aangifte van verkrachting tegen Jeroen Rietbergen komt van Nienke Wijnhoven, ex-deelneemster van The Voice. Wijnhoven is ook het enige vermeende slachtoffer dat openlijk over haar ervaringen sprak in de media.

Tegen Ali B zijn maar liefst vier aangiften gedaan. Eentje daarvan is geseponeerd omdat daar geen strafbare feiten waren geconstateerd. De rapper wordt wel vervolgd voor de andere drie vermeende zedenmisdrijven. Niet al deze feiten zijn overigens ‘Voice-gerelateerd’. Zo hebben de verdenkingen ook betrekking op dingen die hij gedaan zou hebben in 2014 en 2018 in Heiloo, Amsterdam en in het buitenland.

Ali B heeft altijd alles ontkend. De enige die wél heeft toegegeven dat hij zich grensoverschrijdend heeft gedragen, is Jeroen Rietbergen. Hij stelt echter wel dat hij daarbij nooit strafbare feiten heeft gepleegd.

Misdaad
  • Tips & Weetjes
  • NL Beeld / BrunoPress