Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Boerin' Sylvana IJsselmuiden ligt in het hooi en knoopt haar werkpak open

Als je de aandacht wil trekken van de boeren is dit natuurlijk een prima strategie.

Sylvana IJsselmuiden

Sylvana IJsselmuiden is inmiddels wel een volwaardige BN'er. Want waar ze vroegâh vooral onder zwetende zolderkamerpubers bekendheid genoot - Dumpert dus - kent tegenwoordig bijna iedereen haar wel. Is het niet van de Autobahn F1 Show dan wel wegens haar deelname aan BN'er vermageren op een eiland Expeditie Robinson.

Naast haar presentatiekunste, zijn het toch vooral haar matige woordgrapjes en aangename voorkomen die de aandacht trekken. Dat laatste leverde haar in 2020 zelfs de titel 'Mooiste Vrouw van Nederland' op. Terecht? Absoluut. Mooi Fries is niet lelijk, zo bewijst ze regelmatig met foto's op social media.

Boeren

Maar Sylvana beperkt zich niet tot het plaatsen van mooie plaatjes. Soms schrijft ze er nog een boodschap bij, zoals twee dagen geleden, toen IJsselmuiden een foto van zichzelf (her)plaatste. Op de kiek is ze liggend te zien in het hooi met haar overal opengeknoopt.

Haar boodschap is gericht aan alle boeren die de Nederlandse driekleur nog steeds omgedraaid in het veld hebben staan. "Zeg boeren, draai die vlag eens om! #respect", aldus Sylvana, die in het kader van dodenherdenking wat boeren wilde overhalen. Sommige mensen vinden immers dat de omgedraaide vlaggen een klap in het gezicht zijn van overleden militairen en hun nabestaanden.

Toch is niet iedereen het daar mee eens. Met die omgekomen soldaten heeft de omgedraaide vlag helemaal niks te maken, zeggen de agrariërs die de blauw-wit-rode lap stof uithangen. Het gaat om de onzekere situatie waarin de boeren zich bevinden. Het land staat op z'n kop, en dus de vlag ook, is de gedachte.

De meningen zijn dus verdeeld, ook in de reacties onder Sylvana's foto. "Moeten mensen zelf weten", zegt ene Tom, terwijl Henni het "triest" vindt dat "mensen geen respect hebben voor de nationale vlag".

Ach, gelukkig staat er een fijne foto bij.

Entertainment
  • Instagram
  • NL Beeld / BrunoPress