Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Inez Weski geschorst als advocaat

Weski, verdacht van deelname aan een criminele organisatie en het schenden van geheimen, mag voorlopig geen praktijk voeren.

Weski

Inez Weski kan de komende tijd niet meer aan de slag als advocate. Dat maakte de deken vandaag bekend na vragen van Boulevard en de Telegraaf. "Het valt mij heel zwaar de raad van discipline te hebben moeten verzoeken om mr. Weski voorlopig te schorsen", aldus de deken van het arrondissement Rotterdam, waar ook Weski toe behoort.

De schorsing is geen strafmaatregel, zo werd duidelijk gemaakt. Weski is immers onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Het feit dat de advocate met de kenmerkende zwarte oogmake-up voorlopig geen praktijk mag voeren is een zogenaamde orde-maatregel. Zolang het onderzoek van het OM loopt, mag Weski dus geen werkzaamheden uitvoeren als advocaat. "Deze maatregel wordt opgeheven als blijkt dat de verdenkingen ongegrond blijken", legt de deken uit.

Verdenkingen

Op vrijdag 21 april werd Inez Weski, op dat moment werkzaam als advocaat voor Marengo-hoofdverdachte Ridouan T., in de boeien geslagen. Op 4 mei besloot de raadkamer van de rechtbank om haar voorarrest met 30 dagen te verlengen. Maar waar wordt de topadvocate van verdacht?

Als advocate van Ridouan T., volgens justitie de leider van een grote criminele organisatie, zou Weski "geheime informatie, ook ten behoeve van misdrijven, in en uit de zwaarbewaakte Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught naar derden hebben gebracht", zo schrijft het Parool. Mocht dit waar zijn, dan zou ze volgens het OM haar geheimhoudingsplicht hebben geschonden.

Politiebronnen stellen dat de politie onderzoekt of Weski in sommige gevallen als een soort een doorgeefluik fungeerde voor Ridouan T. en Raffaele Imperiale, een vermeend Italiaans maffiakopstuk. Naast het schenden van de geheimhoudingsplicht wordt Weski ook verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie (Ridouan T. zou hiervan de leider zijn).

Eerder werd al bekend dat Weski is gestopt met de verdediging van T. Wie haar opvolger wordt als advocaat van de gevreesde Marengo-verdachte is nog niet bekend.

Misdaad
  • Het Parool, RTL Boulevard
  • NL Beeld / Proshots