Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Caroline van der Plas openhartig over paffen en zuipen

Je wist niet dat je het wilde, tot het moment daar was: Caroline van der Plas in Playboy. Over haar slechte gewoontes, het verlies van haar man en meer.

Caroline van der Plas

Onder haar leiding groeide de BBB uit tot een serieuze kracht om rekening mee te houden. Van 1 zetel in de Kamer, naar de grootste in alle provincies. Een historische zege, luidden de krantenkoppen nadat de verkiezingsuitslag van de Provinciale Staten bekend werd. En zo is het.

En Caroline? Die ging van eigenzinnige en nuchtere politica, naar... eigenzinnige en nuchtere politica. Zo is ze, zo blijft ze, als we haar tv-optredens mogen geloven - ze deed het onder meer heel aardig aan de Vandaag Inside-tafel.

Paffen en zuipen

Door al die interviews - iedereen wil de stevige BBB-tante tegenwoordig spreken - leren we Van der Plas steeds beter kennen. Ook Playboy sprak de politica. Ja, ja, Caroline in Neerlands' bekendste blotevrouwenblaadje. Nee, niet zonder kleren, maar wel bijzonder openhartig over een aantal aspecten van haar leven.

Zo zegt ze zich te schamen voor de scheiding van haar eerste man. "Ik heb mijn kinderen veel verdriet gedaan", aldus Caroline in de nieuwe Playboy. "Ze hebben er veel last van gehad."

En naast serieuze onderwerpen, zoals het gemis van overleden naasten, doet Van der Plas ook nog een boekje open over wat slechte leefgewoontes. De BBB-vrouw is namelijk verslaafd. Aan "roken", geeft ze toe. "Overigens niet echt stiekem, want ik maak er geen geheim van."

Scoor de nieuwste Playboy hier

Bovendien is ze niet vies van een borrel op z'n tijd. Ongetwijfeld gaat een bacootje of een biertje er wel in, maar het liefst giet ze wijn achterover. Caroline: "Witte wijn. Sauvignon blanc vind ik heerlijk. En ik ben fan van de Zeeuwse wijnen van wijnhoeve de Kleine Schorre."

Het meinummer van Playboy, met naast het vraaggesprek met Caroline van der Plas ook interviews met cabaretier Stefano Keizers, voetbalanalist Jan Boskamp en feministe Noël Leon, ligt vanaf donderdag 4 mei in de winkels.

Entertainment
  • Playboy
  • NL Beeld / BrunoPress