Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Volgers walgen van nieuwe video Freek Vonk: 'Echt te ranzig!'

Freek is nog steeds 'zwanger' en deelt de ontwikkeling van zijn drieling op social media. Daar is alleen niet iedereen even blij mee.

Freek Vonk

Enige tijd terug deelde Vonk het blije nieuws met zijn volgers. De 'Nederlandse Steve Irwin' had drie larven van een human bot fly meegenomen uit Costa Rica. In zijn linkerbeen, welteverstaan. "Ik kijk als bioloog naar deze wiebelende larfjes in mijn lijf, als iemand die al zijn hele leven lang gefascineerd is door AL het leven", aldus Vonk destijds. "En dus ook door parasieten."

Een gemiddeld mens zou de bloed- en vleesetende larven er direct uit laten halen natuurlijk. Maar Freek niet. Want Freek is allesbehalve een gemiddeld mens. In plaats daarvan laat de enthousiaste professor de beestjes wonen in zijn lijf, zelfs zonder daarvoor ook maar een cent huur te vragen.

Vonk een week geleden: "Ik ga ze nog niet weg laten halen, ik wil eventjes aankijken hoe ze zich ontwikkelen en hoe hard ze groeien."

'Bekijken op eigen risico'

Nu, een week later, deelt de zwangere Freek een update met zijn volgers. Met plastische beelden, zoals we van hem gewend zijn. "De drie babies zijn kneitergezond en still growing strong!" stelt de evolutiebioloog. Ook zegt hij de beestjes langer te laten zitten, ondanks dat zijn been steeds vaker begint te bloeden.

Sterker, hij begint ze "steeds meer te waarderen". Vonk is gefascineerd door de ontwikkeling van zijn 'kindjes', maar ook "hoe ze continue hun ‘kontje’ uit het luchtgaatje steken om te ademen", zegt hij. Weten hoe dat laatste eruitziet? Op video 2 (een klik naar rechts) filmt Freek de boel van dichtbij.

'Hoe zal ik ze noemen?'

Of Vonk de larven volledig laat ontwikkelen tot 'bot flies' is niet duidelijk. Maar de bioloog vraagt zijn volgers wel of ze willen meedenken over goede namen voor zijn 'drieling'. De suggesties die worden gegeven, maken duidelijk dat sommige mensen walgen van de 'zwangerschap'.

"Get, Ver en Derrie...", stelt iemand voor. Een ander, en wel goochelaar Steven Kazan, komt met de volgende drie namen: "Nog - steeds - goor." En weer iemand anders wil weten waarom Vonk de dieren in godsnaam niet laat verwijderen. "Of heb ik die uitleg ergens anders gemist..."

Toch zijn de reacties overwegend constructief en in sommige gevallen zelfs uitermate creatief. Zo lijkt het iemand een goed idee de drieling in Vonks linkerpoot 'Mario Been, Dirk Kuijt en Leo Beenhakker' te noemen. Kijk, dat zijn de betere ideeën.

Bizar
  • Instagram Freek Vonk
  • NL Beeld / BrunoPress