Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dieven stelen voor 2 ton aan dubbeltjes

In de Amerikaanse staat Philadelphia hebben dieven een bizarre buit weten te bemachtigen. Bij een overval wisten de criminelen maar liefst 2 miljoen dubbeltjes te stelen. De diefstal, die niet zou misstaan in een uitgave van de Donald Duck, komt kort na een reeks andere bizarre diefstallen in Philadelphia.

Dubbeltjes

Het geld werd vervoerd in een vrachtwagen die makkelijk kon worden opengebroken door de dieven omdat de chauffeur eventjes een dutje deed op een parkeerplaats. Het bedrag dat de miljoenen dubbeltjes bij elkaar waard zijn komt uit op ongeveer 200.000 dollar. Niet misselijk. Toch zal het sjouwen van de (letterlijke) bakken met geld een aanslag zijn geweest op de ruggen van de delinquenten.

Ravage

De overvallers lijken voor dubbeltjes geboren te zijn, want het lukte hen om in korte tijd bijna al het muntgeld te verslepen en mee te nemen. Van de daders ontbreekt nog altijd bijna ieder spoor. Wel zijn er bij de diefstal veel dubbeltjes op de grond gevallen en weggerold. Schoonmakers deden er uren over om de parkeerplaats weer muntvrij te maken. Lokale media spreken van een “ravage”.

Het is niet de eerste keer dat in de staat een rare lading wordt buitgemaakt door dieven. Een woordvoerder van de politie laat aan WPVI-TV weten dat er kort geleden ook al is toegeslagen bij vrachtwagens die gevuld waren met lamsvlees, kip en alcohol. Wellicht hadden de criminelen in kwestie een barbecue.

Bizar
  • AP
  • Door <a href="https://stock.adobe.com/nl/contributor/137025/stephen-orsillo?load_type=author&amp;prev_url=detail" target="_blank" rel="noreferrer noopener">Stephen Orsillo</a>, Adobe Stock