Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Breaking: voetballer Rai Vloet moet van rechtbank 2,5 jaar de cel in

De rechtbank in Haarlem heeft Vloet zojuist veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf.

Vloet

Twee weken geleden eiste justitie 42 maanden cel tegen Vloet, wegens het veroorzaken van een dodelijk ongeluk op 14 november 2021. Bij de crash kwam de 4-jarige Gio Roos om het leven. De straf van 2,5 jaar die de rechtbank vandaag heeft opgelegd is lager dan de geëiste 3,5 jaar.

193 km/h

De rechter acht het bewezen dat de voetballer (PSV, NAC, Heracles en op dit moment: FK Oeral) het ongeluk heeft veroorzaakt door roekeloos rijden. Na onderzoek blijkt dat de 27-jarige middenvelder 193 kilometer per uur reed op het moment van de fatale crash. Zelf beweerde hij twee weken terug nog dat hij minder hard reed.

Vloet tijdens de zitting eind maart: "Zonder nadenken stapten we de auto in en ging ik rijden. Na de tunnel gingen we de trajectcontrole in en was ik bezig met de cruisecontrol goed in te stellen op 130."

Drank

Vloet gaf eerder ook al toe op de fatale avond een paar glazen sterke drank te hebben gedronken. Mede vanwege het drankgebruik heeft de rechter de middenvelder naast een onvoorwaardelijke celstraf van 2,5 jaar ook een rijontzegging van 4 jaar opgelegd.

De voetballer kan nog in hoger beroep.

Carrière

Vlak na het dodelijke ongeval stelde Heracles de 27-jarige middenvelder uit Brabant gewoon op terwijl de gerechtelijke procedure nog liep. Dat leverde de club ontzettend veel kritiek op. Eind maart 2022 werd zijn contract bij Heracles - tot medio 2023 - alsnog ontbonden door alle ophef. Daarna vertrok de 27 jarige voetballer naar Astana FK (Kazachstan), om in september alweer een overstap naar het Russische FK Oeral te maken.

Nieuws
  • Shownieuws, de Telegraaf
  • NL Beeld / Proshots