Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Een saunabezoek zonder regels

Een bezoek aan de sauna wordt vaak gezien als een moment van ultieme ontspanning. Even tot rust komen na een drukke werkweek of lekker je hoofd leegmaken.

Sauna

Een saunabezoek is wel even een iets andere setting dan het wekelijkse uitje naar de kroeg. Hitte, zweten en naaktheid zijn drie woorden die een bezoekje aan de sauna omschrijven. Doordat de sauna een hele andere setting is, gelden hier ook een aantal ‘ongeschreven’ regels. Heb jij nou helemaal geen zin om je aan allemaal regels te houden? Breng dan een bezoekje aan de sauna winkel en geniet vanuit thuis van alle luxe van een sauna zonder regels!

Het positieve effect van de sauna

Een bezoekje aan de sauna is voor velen best wel een drempel die ze over moeten. Je bent het immers niet gewend om naakt rond te lopen tussen andere mensen. Een privé sauna voor bij jouw thuis is dan de perfecte oplossing. Op deze manier kun je namelijk evengoed genieten van de positieve effecten van de sauna. Dat zijn er nogal wat;

- Door de hoge temperaturen in de sauna verlies je maar liefst 20 tot 40 gram zweet per minuut. Doordat je zoveel zweet kan jouw lichaam alle afvalstoffen goed verwerken. Hierdoor wordt jouw lichaam als het ware ontgift waardoor je weerstand verhoogt. Daarnaast helpt het ontgiften van jouw lichaam ook tegen infecties en pakt het huidproblemen aan. De beschermlaag van jouw huid wordt namelijk versterkt door de sauna. Hierdoor kan vochttekort of een verstoorde PH waarde beter hersteld worden. Hoe vaker je de sauna bezoekt, hoe sterker jouw huid wordt.

- Warmte is een goede natuurlijke manier van pijnbestrijding. Wanneer jij een warme douche neemt, of in een warm bad gaat liggen kan dit al effect hebben op bijvoorbeeld spierpijn. Een bezoek aan de sauna staat daarom ook wel bekend als ‘pijnstiller’ tegen klachten zoals spierpijn, reuma, rugpijn of pijnlijke gewrichten.

- Een regelmatig bezoek aan de sauna is goed voor jouw immuunsysteem. Door de grote verschillen in temperatuur worden er antistoffen aangemaakt die jouw kunnen beschermen tegen ziektes.

Lap deze saunaregels maar aan jouw laars

Een sauna is een bijzondere setting waar vaak een aantal ongeschreven regels gelden. Zeker mannen hebben zich aan een aantal specifieke regels te houden. Wanneer jij de keuze hebt gemaakt voor de luxe van een thuissauna, gooi jij deze regels lekker overboord!

- In jouw eigen sauna kun je lekker wijdbeens gaan zitten. Niemand die zal klagen over jouw jongeheer die lekker geniet van zijn vrijheid.

- Waar je in de sauna altijd meteen een badjas moet aantrekken wanneer je de sauna verlaat. Kun je thuis lekker in je nakie door de gang lopen op weg naar een verfrissende douche.

- Een gesprek met jouw partner over de toekomst, of een muziekje op de achtergrond als ontspanning? Niemand die er last van heeft. Gooi dat volume maar omhoog.

- Alleen maar naar de grond kijken omdat je bang bent om naar mensen of plekken te kijken wat niet geoorloofd is? Ook daar maakt een thuissauna korte metten mee.

- Is de hitte een beetje naar je hoofd gestegen en kun je jouw ogen niet meer van je vrouw afhouden? Een kusje (of meer) mag best hoor niemand die er immers last van heeft!

Een infrarood sauna of een Finse sauna

Wanneer je ervoor kiest om thuis te genieten van de luxe van een sauna is het belangrijk om de juiste keuze te maken. De ideale sauna’s voor thuis zijn namelijk een infrarood sauna of een Finse sauna. Maar wat is precies het verschil tussen beide?

- De manier van opwarmen; in een Finse sauna wordt de lucht in de cabine opgewarmd. Bij een infraroodcabine werken de stralen rechtstreeks op jouw lichaam waardoor jouw lichaam zelf opwarmt en niet per se de lucht in de cabine.

- Er zit een groot verschil in temperatuur tussen beide sauna’s. Een Finse sauna wordt tussen de 80 en 100 graden. Een infraroodcabine heeft een omgevingswarmte tussen de 35 en 60 graden.

- Een infraroodcabine is in de meeste gevallen iets kleiner dan een Finse sauna en warmt sneller op. Afhankelijk van welke infraroodcabine je hebt, heb je te maken met een opwarmingstijd van 0 tot 15 minuten. Bij een Finse sauna moet je rekenen op een opwarmingstijd van een half uur. Omdat je in een infraroodcabine geen ligruimte nodig hebt doordat de stralen zich in de meeste gevallen achter de rug bevinden. Is de infraroodcabine meestal kleiner.

Hoewel er dus zeker verschillen tussen beide zit hebben ze beide een positief effect op het lichaam.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner