Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zien: Rutte reageert op geruchten seksleven, krijgt dildohelm cadeau

Rutte over ketsen: 'Ik kan jullie geruststellen: ik weet wat het is.'

Rutte

Volgens eerdere verhalen zou Rutte te bang zijn om bij Vandaag Inside aan te schuiven. Zijn campagneteam en communicatiemensen zouden er bovendien een stokje voor steken, dachten ze bij VI aan tafel. De minister-president ontkrachtte die geruchten echter vorige week via een videoboodschap, waarin hij liet weten 'graag langs te komen'.

Genee had in eerste instantie wat twijfels bij het plan. De VI-tafel zou voor Rutte immers een heerlijk podium zijn om zijn campagnepraatjes over het Nederlandse volk uit te storten. Ideaal, zo'n twee dagen voor de verkiezingen. Als oplossing nodigde Genee naast de VVD-man ook Hugo de Jonge (CDA) en Caroline van der Plas (BBB) uit. De CDA'er en BBB'er schoven vorige week al aan, maar gister was het dan eindelijk de beurt aan Rutte.

'Dictator'

"Voor de stemming, Johan: Mark Rutte, moet 'ie opstappen?" opent Wilfred Genee de uitzending. "Nou ik vind dat Mark Rutte op moet stappen", reageert Derksen, terwijl de man in kwestie naast hem zit. "Mag ik daar argumenten voor geven, of moet 'ie gewoon opsodemieteren!?"

Genee start vervolgens een compilatie in, waarin Johan Derksen helemaal losgaat op de VVD-leider. Uitspraken als "Onder Rutte zijn we een bananenrepubliek begonnen" en "Zo'n man verdient het niet langer om nog minister-president van een land te zijn, die moet écht opsodemieteren", volgen elkaar in rap tempo op.

Derksen hamert daarna vooral op de toeslagenaffaire en de Groningen-kwestie: "Je hebt jarenlang de poen van Groningen opgestreken en je hebt je ogen dichtgeknepen voor het menselijk leed daar. Drie keer voor de bühne je excuses gemaakt. Maar ik vind dat als je zó'n rapport krijgt, dan blijft alleen de dictator van een bananenrepubliek zitten, maar niet een fatsoenlijke minister van een beschaafd land (...) Ik vind dat je wat dat betreft gefaald hebt."

De VVD-man knokt zich daarna redelijk terug. Hij geeft toe dat 'Groningen een drama' is, maar stelt dat er ook dingen 'wél goed zijn gegaan.' Ook zegt hij met 'complexe problemen' te maken te hebben; de crisis in 2012, corona, de oorlog in Oekraïne.

Maar dat is voor Derksen natuurlijk geen reden om de problemen in Groningen los te laten. "Mensen zien de staat als vijand. En Rutte als de koning van een vijandig land", verwijt hij de premier. "Jullie hebben ze daar 12 jaar lang laten creperen."

Al met al lult Rutte er aardig omheen, ziet ook Wilfred Genee. "Hij is goed hè, die gozer. Hij is verschrikkelijk goed."

Seksleven van de premier

Naast de serieuze kwesties is er ook tijd voor luchtigere onderwerpen, zoals het seksleven van Rutte. Vooral Johan heeft zich daar in het verleden over uitgelaten, is te zien in een filmpje. Zo stelt 'De Snor' dat de VVD'er het wel erg gezellig had met de Italiaanse premier Giorgia Meloni. "Misschien knapt 'ie daarvan op." In datzelfde fragment: "Je moet toch een minister-president hebben die weet wat neuken is."

"Nou, ik kan jullie geruststellen: ik weet wat het is", reageert Rutte. Een luid applaus linkt vanuit het publiek. "We weten allemaal, er zijn mensen die het doen, maar het er niet over hebben en er zijn mensen die het er heel veel over hebben, maar het niet doen", lacht hij naar Derksen. "Dus je moet zelf maar een beetje kijken waar je zit." Wederom wordt er hard geklapt in de studio. "Ja, die had ik voorbereid."

Dildohelm

Dan zit het er bijna op. Maar niet voordat de VVD-leider nog wat cadeautjes in ontvangst neemt. Genee overhandigt een badjas, want 'die mag niet ontbreken'. Derksen: "Oh, heb je er ook eentje voor zijn Italiaanse vriendin?"

Daarnaast wordt Rutte opgezadeld met een karaoke-microfoon en een, jawel, dildohelm. "Deze zit sinds enige tijd in de collectie natuurlijk", legt presentator Genee uit. "Hij mag gelijk op natuurlijk, als je wil."

Dat gaat Rutte te ver, en dus pakt Van der Gijp de helm met rubberen neppiemel. "Voor op het fietsje", grapt hij. "Lekker met het fietsje door Den Haag (...) Als ze dan roepen: Hé lul! Dan zeg je: Ja, ja. (Van der Gijp wijst naar de heen en weer wiegende dildo)"

Entertainment
  • NL Beeld / Regiofotografie