Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vader Thijs Römer 'in shock' na nieuws over zoon

Peter Römer weet niet precies wat hij moet geloven van alle beschuldigingen aan het adres van zoon Thijs.

Römer

Het leven van Thijs Römer heeft er weleens rooskleuriger uitgezien. Zijn carrière staat op een laag pitje, de relatie met balletdanseres Igone de Jongh is op de klippen gelopen en binnenkort moet Römer zich melden bij de rechtbank in Assen. De acteur wordt immers beschuldigd van zedendelicten met meerdere minderjarige meisjes.

De heftige beschuldigingen komen van drie meisjes, die destijds tussen de 14 en 16 jaar waren. Het gaat naar verluidt om ‘niet-fysieke vormen van dwang om seksuele gunsten van het slachtoffer af te persen’. In andere woorden: sextortion. Zo beweert een van de vermeende slachtoffers dat ze naaktfoto's moest sturen in ruil voor geld of een handtekening. "Als ik foto’s stuurde, kreeg ik op mijn verjaardag 20 euro van jou", richtte de inmiddels 20-jarige vrouw zich op social media tot Römer.

Vader Peter 'in shock'

Vanuit Thijs blijft het stil in de media. En ook zijn advocaat heeft op een eerder moment laten weten niet te reageren zolang de zaak in behandeling is. Vader Peter Römer laat zich daarentegen wel uit over de kwestie. In een interview met weekblad Weekend laat de televisieproducent weten dat hij 'in shock' was toen hij hoorde waarvan zijn bloedeigen zoon beschuldigd wordt. "Mijn vaderhart doet pijn."

Als vader steunt hij zijn zoon, maar wat er precies gebeurd is - of juist niet gebeurd is - durft hij niet te zeggen. Hij leest ook niet alles wat de media over Thijs schrijven. "Soms zal het terecht zijn en soms onterecht. Ja, wáár is de waarheid?", vraagt hij zich af.

Natuurlijk praat hij er weleens over met zoon Thijs, maar "wij staan aan de zijkant en wachten het af", legt hij uit. "Ik kan wel zeggen: ik geloof hem of ik geloof haar, maar ik weet het niet. Dus ik wacht gewoon af wat hier gebeurt - ik kan niet anders."

Half juni moet Thijs Römer zich melden bij de rechtbank in Assen.

Entertainment
  • Shownieuws, Weekend
  • NL Beeld / BrunoPress