Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vermiste man teruggevonden in haai

Een luguber verhaal uit Argentinië: na een dagenlange zoektocht zijn de stoffelijke resten van een vermiste man teruggevonden. De 32-jarige Diego Barria werd op 18 februari voor het laatst gezien, terwijl hij op een quad langs de kust reed. Sindsdien was er niets meer van hem vernomen en de kustwacht werd ingeschakeld om de man op te sporen. Een week later kreeg de politie een telefoontje van twee vissers…

Haai

De quad van Barria was aangetroffen bij het strand van de Argentijnse provincie Chubut, in het zuiden van het land. Niet ver van de vindplaats trof de bemanning van een vissersboot een bijzondere vangst in de netten aan. Drie ruwe haaien, een soort van zo’n anderhalve meter lang die zich regelmatig in ondiepe wateren laat zien, waren in de visnetten terecht gekomen.

De haaien werden eerst niet opgemerkt door de vissers, en overleden aan boord van het schip. Toen een van de haaien werd opengesneden kregen de mannen de schrik van hun leven: er zaten menselijke resten in de maag van het dier. Al gauw werd de politie erbij gehaald en het leek er sterk op dat het zou gaan om de vermiste quadrijder.

Tattoo

De stoffelijke resten werden meegenomen voor identificatie. Dat klinkt als een lastige taak wanneer een lichaam aan stukken is gescheurd door een roofdier, maar op een van de stukken huid in de haaienbuik was duidelijk een tattoo zichtbaar. De familie van Diego Barria herkende de tattoo direct. Hij was opgegeten door de haai.

Cristian Ansaldo, politieagent in de Argentijnse stad Comodoro Rivadavia, gaat uit van een bizarre samenloop van omstandigheden. “Het lijkt erop dat hij vlakbij het water een noodlottig ongeval heeft gehad en bij vloed door de haai is meegesleurd en opgegeten”, aldus Ansaldo.

Bizar
  • Sky News
  • iStock