Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Topsport zonder glamour: football-speler woonde 2 jaar in stadion

In de wereld van het Europese voetbal is de glamour niet meer weg te denken. Bij trainingen komen de sterren van de club aan in zo imposant mogelijke auto’s om later weer te vetrekken naar hun exorbitante penthouses en vriendinnen met zo groot mogelijke… Pluspunten. Dit alles ging niet op voor een van de sterren van het American Football. Chad Johnson onthulde dat hij maar liefst twee jaar in het stadion van zijn club woonde.

Chad Johnson

In het Amerikaanse voetbal ziet alles er net even anders uit. In je jonge jaren speel je vaak voor een hogeschool in de ‘college football’-competitie. Jaarlijks worden de grootste talenten weggesnoept door de profclubs in de zogeheten NFL-draft. Zo ook Chad Johnson. Hij kreeg in 2001 zijn eerste profcontract aangeboden bij de Cincinnati Bengals, dat uitkomt in de hoogste divisie van de Verenigde Staten.

Als jongen die van ver kwam en opgroeide in een simpel huishouden, is het grote geld dan aanlokkelijk. Toch was hij zuinig, Zo zuinig zelfs, dat hij het vertikte om grote uitgaven te doen met zijn nieuwe sterrensalaris. In Johnsons ogen waren de behoeften simpel: een slaapplek, een badkamer en een spelcomputer. Dat alles was beschikbaar in het stadion. “Daar heb ik de eerste twee jaar dus gewoond”, vertelt hij.

Bescheiden

Was Johnson dan een gierigaard? Nee, vindt hijzelf. “De nederige levensstijl die ik erop nahield hielp me als speler”, aldus de inmiddels 45-jarige ex-prof. Hij heeft in zijn latere jaren miljoenen vergaard, maar bleef er bescheiden onder. Bij de Bengals heeft de hoofdcoach hem uiteindelijk moeten overtuigen om een woning te zoeken, maar ook laten in zijn carrière bleef hij zuinig op zijn centen.

Johnson speelde uiteindelijk 10 seizoenen voor de Cincinnati Bengals en nog eens voor korte tijd bij de New England Patriots. Waar medespelers pochten met dure sportwagens en grote juwelen, behield hijzelf zo’n 80 procent van zijn inkomsten. “Er is niets te koop dat meer telt dan mijn eigen naam als speler. Iedereen laat zich verleiden door imago, het vertonen van grote rijkdom. Ik vind dat zinloos.”

Bizar
  • CNN
  • NL Beeld / Proshots