Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bizar: producent horrorversie Winnie de Poeh met de dood bedreigd

Een aantal mensen kan het blijkbaar niet hebben dat de filmmaker hun nostalgische gevoelens de nek omdraait.

Winnie

Winnie de Poeh en Knorretje waren altijd twee sympathieke figuren. Een beer en een big die met de rest van hun dierenvrienden - en niet te vergeten: Janneman Robinson - avonturen beleefden in het Honderd Bunderbos. Vrij onschuldig allemaal. Totdat Britse filmmaker Rhys Frake-Waterfield met de materie aan de slag ging. Het resultaat: Winnie The Pooh, Blood and Honey, een volwassen slasher-film waarin Poeh-beer en Knorremans de nodige slachtoffers maken.

Mag dat zomaar? Ja zeker. De beer komt uit een verhalenreeks geschreven door A.A. Milne, maar daarvan zijn de auteursrechten komen te vervallen in 2023. De erven van de schrijver hebben vanaf nu dus niks meer te zeggen over wat mensen met de personages doen.

Doodsbedreigingen

En dat hoefde Frake-Waterfield zich geen twee keer te laten zeggen. Hij pakte de karakters en schreef zijn eigen horrorverhaal. Kosten: 100.000 euro. Een schijntje, voor Hollywood-begrippen dan. Bovendien heeft de productie inmiddels het tienvoudige in het laatje gebracht. Winnie the Pooh: Blood and Honey draait op dit moment ook in Nederland.

Toch heeft het succes van de horrorfilm ook een keerzijde. In een interview met persbureau AFP laat de filmmaker weten met de dood bedreigd te worden. Mensen zijn blijkbaar zó woedend geworden dat ze de filmproducent het liefst onder de zoden zien verdwijnen. Althans, dat is wat ze hem sturen. "Het is bizar", zegt Frake-Waterfield. "Er zijn petities gestart om deze film te laten stoppen."

Naast het lanceren van een petitie en het sturen van doodsbedreigingen, zeggen mensen aangifte te doen tegen de Britse filmproducent. Het enige waarvan je Frake-Waterfield echter zou kunnen betichten, is het maken van een vrij matige film. Winnie the Pooh: Blood and Honey krijgt namelijk geen denderende beoordelingen van recensenten en kijkers.

Aan de andere kant is er natuurlijk niks mis met wat simpel popcornvermaak op z'n tijd, niet waar?

Bizar
  • RTL Nieuws
  • NL Beeld / BrunoPress