Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Kent u deze kluisrovers?

Drie brutale criminelen jatten op klaarlichte dag een kluis uit de slaapkamer van een 87-jarige vrouw. Hoe gingen ze te werk?

Kluisrovers

Het gebeurt afgelopen zomer, op 31 juli. Een zondag waarop de zon zich bijna niet laat zien maar het in Amsterdam toch 22 graden is.

Er wordt aangebeld bij een 87-jarige vrouw in het centrum. Het is haar nieuwe buurvrouw die zich komt voorstellen. Althans, buurvouw? De oude dame twijfelt, want de vrouw die aanbelt heeft een opvallend mannelijke bouw en draagt extreem veel make-up. Dikke eyeliner, grote getekende lippen, dat werk. Terwijl de nieuwe buurvrouw, die later helemaal niet in de buurt blijkt te wonen, de bewoonster aan de praat houdt, gaan twee handlangers de woning in.

In de slaapkamer vinden ze sieraden en een kluis, die ze meenemen. Pas wanneer de oude dame duizelig van het lange gesprek met de ‘buurvrouw’ weer haar woning ingaat, ziet ze dat haar kluis – met daarin cash geld en belangrijke, waardevolle papieren – is verdwenen.

Niet veel later filmt een bewakingscamera op de Stadhouderskade de twee handlangers, die rustig over de stoep kuieren met de kluis onder een kleed. Hebt u deze mannen die zondag met een zware kluis zien sjouwen? De man die de kluis duwt is slank, heeft een donkerkleurig snorretje en draagt een tasje/telefoonhouder kruislings over zijn schouder. Zijn kompaan is een stuk forser en draagt een driekwartbroek.

Herkent u ze? Neem dan contact op met de politie: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan met 0800-7000.

Misdaad
  • Politie