doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Tips om voortaan minder tijd kwijt te zijn aan koken

Koken, er zijn mannen die er dol op zijn, maar er zijn er ook genoeg die meerdere malen per week Thuisbezorgd laten komen. Het zien als een bijkomend obstakel na al een veel te lange dag. Betekent dit bij jou ook dat er regelmatig ongezonde voeding op tafel komt? Gewoon omdat er geen tijd of zin meer is om in de keuken te gaan staan? Dan wordt het tijd om hier verandering in te brengen. En wanneer kan je nu beter beginnen dan aan het begin van een geheel nieuw jaar.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-63d7d5d173b6f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d7d5d173b6f img{#fig-63d7d5d173b6f img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-63d7d5d173b6f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d7d5d173b6f img{#fig-63d7d5d173b6f img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-63d7d5d173b6f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d7d5d173b6f img{#fig-63d7d5d173b6f img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-63d7d5d173b6f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d7d5d173b6f img{#fig-63d7d5d173b6f img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Koken

In 2023 wordt alles anders. Maar hoe pak je dit dan aan? Een van de voornaamste redenen waarom men niet van koken houdt en zeker na lange werkdagen voor ongezonde voeding kiest, is omdat het te veel tijd kost om iets gezonds te maken. Het zou dan ook al een enorm verschil maken als je minder tijd aan koken kwijt zal zijn. Gelukkig moet dit met behulp van de volgende tips zeker lukken.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Doe weekboodschappen

Ben jij iemand die altijd de dag zelf verzint wat er gegeten gaat worden en dan eerst nog naar de supermarkt kan? Dan weet je waarschijnlijk ook dat je hierdoor nóg meer tijd kwijt bent. Daarom is het verstandiger om weekboodschappen te doen. Doe dit op een moment dat je vrij bent. Maak een weekmenu en haal alle benodigde ingrediënten in huis. Zo is er altijd wel iets te vinden in huis waarmee je een gezonde en makkelijke maaltijd kunt bereiden.

Je zou eventueel ook voor hellofresh maaltijden kunnen kiezen. Hierbij kies je niet alleen voor een recept, maar krijg je ook nog eens alle benodigde ingrediënten geleverd. Alles in één zak. Zo hoef je voor het koken enkel de benodigde zak uit de koelkast te halen en je kunt direct aan de slag gaan. Wist je dat je bij maaltijdboxen ook nog eens kunst selecteren op bereidingstijd? Zo weet je zeker dat je nooit te lang in de keuken hoeft te staan.

Snelle recepten

Gezond eten is niet alleen goed voor een gezond gewicht, maar draagt ook bij aan een optimale nachtrust, een betere huid en een betere mentale gezondheid. Genoeg reden dus om zelfs bij drukte altijd nog iets gezonds te bereiden. Daarom moet iedereen minstens een handvol recepten hebben die zij even snel uit de mouw kunnen schudden. Heb je deze niet? Ga hier dan eens voor zitten. Er zijn genoeg recepten online te vinden waarmee je binnen vijf tot tien minuten een gezonde maaltijd op tafel zet.

Maak grotere porties

We hebben allemaal wel eens van die dagen waarop werkelijk alles tegen lijkt te zitten. Een vergadering liep uit, het verkeer stond vast en uiteindelijk kom je pas ver na werktijd thuis. Geen zin om nog iets te koken. In dat geval is het fijn als er altijd wel iets in de koelkast of vriezer op je te wachten staat. Even opwarmen en je kunt genieten van een heerlijke maaltijd.

Kliekjes zijn goud waard voor de werkende man. Zorg voor een goede voorraad door van sommige gerechten standaard wat meer te maken. Zo zijn pasta en soep heel gemakkelijk in te vriezen. Bovendien zijn dit dingen waar je eigenlijk altijd te veel van maakt. Gooi dit eens niet weg, maar bewaar het. Handig voor dagen waarop alles tegenzit.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met HelloFresh.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws