Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vegan Strike Group dumpt dode biggetjes voor kantoren D66 en VVD

Ook dit jaar is het weer raak.

Biggetjes

Afbeelding boven ter illustratie.

De radicale veganisten hebben afgelopen nacht op zo'n 'honderd plekken' in Nederland een dood biggetje achtergelaten, zeggen ze zelf. Of het er echt zoveel zijn, is niet duidelijk. Wel is bekend dat er onder meer voor de kantoren van D66 en VVD een 'cadeautje' is gedropt. Onder de dode dieren lagen tekstvellen met boodschappen als 'Kerst zonder dierenleed begint op uw bord'.

'Walgelijke actie'

In ieder geval de kantoren van de VVD en D66 in Den Haag waren doelwit van de actie. Net als plekken in Amsterdam en het hoofdkantoor van ZLTO in Den Bosch.

Laatstgenoemde is een organisatie voor boeren en tuinders. Voor hun pand zijn zo'n twintig biggen aangetroffen, aldus een woordvoerder. "Weerzinwekkend", is zijn reactie tegen RTL Nieuws. "Een walgelijke actie met dode beesten."

Overigens wisten de vegans niet zo goed wat nou precies het hoofdkantoor van Rutte & Co was. Ze dumpten de dode biggen die voor de VVD waren bedoeld per ongeluk voor de Braziliaanse ambassade in Den Haag.

Gestolen uit tonnen

De biggen zijn volgens iemand van de Vegan Strike Group gestolen uit tonnen langs de weg. "Het is een boodschap naar de maatschappij", aldus de veganisten.

Vorig jaar vond er een vergelijkbare actie plaats.

Nieuws
  • NOS, RTL Nieuws
  • iStock