doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Dagelijks leven alsmaar duurder: zo bespaar je geld

Elke euro telt!
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-63d7e05135240 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d7e05135240 img{#fig-63d7e05135240 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-63d7e05135240 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d7e05135240 img{#fig-63d7e05135240 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-63d7e05135240 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d7e05135240 img{#fig-63d7e05135240 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-63d7e05135240 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d7e05135240 img{#fig-63d7e05135240 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Besparen

Grote kans dat je het al merkt: het dagelijks leven is een stuk duurder geworden. Sinds de inflatie torenhoog is, gaan de prijzen in de supermarkt, de energieprijzen en veel andere kosten flink omhoog. Dat merk je ongetwijfeld aan je dagelijkse uitgaven.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Even boodschappen doen is veel duurder en een ritje met de auto? Ook daar betaal je meer voor door de hogere gasprijzen. Daarom hebben we in dit artikel een paar tips voor je verzameld waarmee je toch wat geld kunt besparen de komende tijd.

Provider vergelijken voor passend pakket thuis

Zo is het aan te raden om in eerste instantie naar je levensbehoeften te kijken. Grote kans dat je met een telefoonabonnement, een internetabonnement én een televisieabonnement zit. Dat is hartstikke zonde van je geld, want wanneer je voor één pakket kiest bij één provider ben je veel goedkoper uit. Kijk daarom eens goed naar je huidige abonnementen voor tv, internet en mobiel bellen en begin met provider vergelijken om te kijken waar je het meest voordelig uit bent. Op die manier zie je binnen een paar seconden wat je waar krijgt voor je geld én betaal je nooit meer te veel voor dit soort abonnementen.

Isoleer je woning op de juiste manier voor geld besparen

De gas- en energietarieven zitten de laatste maanden flink in de lift. Nu het wat kouder is, merk je al gauw hoeveel geld je kwijt bent aan het opstoken van je huis. Mocht je de mogelijkheid hebben om je woning goed te laten isoleren dan is dat zeker aan te raden. Dat kost je weliswaar nu het nodige geld, maar daar pluk je uiteindelijk de vruchten van. Met een goed geïsoleerd huis ben je namelijk veel minder geld kwijt, omdat de warmte die je stookt minder snel vervliegt. Denk aan het (laten) isoleren van de muren, de vloeren en het dak. Wanneer dat niet mogelijk is, is het aanschaffen van tochtstrips, radiatorfolie en een elektrische deken een aanrader.

Vervang energieslurpers door apparaten met energielabel

Wat veel mensen niet weten, is dat ze veel energiekosten kwijt zijn aan oude apparaten die ontzettend veel energie slurpen. Een oude koelkast of een oude wasmachine verbruikt namelijk veel meer stroom dan een nieuw energiebesparend apparaat met een energielabel. Op jaarbasis scheelt je dat echt enorm in kosten op de energierekening. Daarom is het aan te raden om dergelijke energieslurpers te vervangen met nieuwe apparatuur dat over een energielabel beschikt. Natuurlijk kost je dat in eerste instantie geld, maar uiteindelijk ben je zo voordeliger uit. Dat is beter voor de wereld en voor je portemonnee.

Check de (online) folders voor weekaanbiedingen voor boodschappen

Ook op je wekelijkse boodschappen kun je flink wat geld besparen. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om niet dagelijks naar de winkel te gaan, maar om wekelijks je boodschappen te doen. Daarmee bespaar je al heel wat geld, omdat je niet dagelijks impulsieve aankopen kunt doen. Wanneer je vooraf ook nog eens recepten samenstelt, kun je grootverpakkingen van bepaalde producten scoren om zo goedkoper uit te zijn op wekelijkse basis, omdat je ze voor meerdere gerechten kunt gebruiken. Houd hiervoor de folders in de gaten om de écht goede aanbiedingen te scoren zodat je niet meer te veel betaalt voor je boodschappen.

Neem je verzekeringen eens goed onder de loep

Net als bij je telefoonabonnement en internetabonnement is het aan te raden om eens goed te kijken naar je verzekeringen. Wanneer je over meerdere verzekeringen beschikt, is de kans aanwezig dat je dubbel verzekerd bent. Dat kan bijvoorbeeld zo zijn met een reisverzekering en een zorgverzekering. Ook betaal je misschien veel te veel voor je basisverzekering. Heb je bijvoorbeeld ooit een tandartsverzekering met een extra dekking afgenomen? Of een zorgverzekering met een dekking voor fysiokosten? Misschien heb je die dekking nu helemaal niet meer nodig. Kijk daar dus goed naar om niet te veel te betalen.

Koop je spullen, kleding en meubels tweedehands

Ben jij gek op shoppen en wil je het liefst de nieuwste gadgets in huis hebben? Dat gaat helaas niet samen met geld besparen. Gelukkig is er tegenwoordig heel veel mogelijk op het gebied van refurbished apparatuur en tweedehands spullen.

Zelfs kleding shop je met gemak via een handige app op je telefoon. Via verkoopapps kun je vaak voor een prikkie compleet nieuwe kleding scoren van particulieren. Dat is naast providers vergelijken, verzekeringen onder de loep nemen en de weekaanbiedingen bekijken een goede manier om geld te besparen in je dagelijkse leven.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met providervergelijken.nl.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws