Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onderzoek gestart naar wangedrag spelers Nederland en Argentinië

Er is nogal wat gebeurd tijdens en na de wedstrijd...

Wangedrag

Het zit erop voor Oranje. In een wedstrijd vol kaarten (18 gele, plus een rooie voor Dumfries) wist het Nederlands elftal nog terug te komen tot 2-2, om er vervolgens na penals uit te vliegen.

Jammer? Zeker. Onverwachts? Niet per se. Argentinië heeft immers Messi, die gisteravond tijdens de kwartfinale wederom een beslissende rol had bij de Zuid-Amerikanen. De kleine baltovenaar gaf de assist voor de 1-0, legde zelf een penalty in het netje en was ook tijdens de strafschoppenserie succesvol.

Wangedrag

Hoewel Oranje uit het toernooi geknikkerd is door de Argentijnen, was het absoluut geen saaie pot. Met twee doelpunten van Wout Weghorst, een fraaie kopbal en een geniale ingestudeerde vrije trap, zette Nederland een achterstand om in een gelijkspel, om daarna helaas te falen vanaf elf meter. De eerste twee strafschoppen, genomen door Van Dijk en Berghuis, werden gepakt door de Argentijnse doelman.

Naast alle doelpunten zit de wedstrijd echter vol andere opvallende momenten. De overtreding op Nathan Aké was er daar eentje van. Nadat de scheids floot voor een overtreding werd de bal nog even snoeihard door een Argentijn de Nederlandse dug-out in gepeund, waarna er een opstootje ontstond.

Ook na de wedstrijd is het nodige gebeurd. Zo lag Messi onder meer in de clinch met Van Gaal en later met Weghorst.

Onderzoek

Al met al ziet de FIFA genoeg reden om een onderzoek te starten naar zowel de Nederlandse als Argentijnse spelers en coaches. In het geval van Argentinië gaat het om het overtreden van artikel 12 (wangedrag van spelers en trainers) en 16 (orde en veiligheid). Bij Nederland zou het enkel gaan om het niet naleven van artikel 12.

Sport
  • de Telegraaf
  • Pro Shots / Stanley Gontha