doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

De persconferenties van Louis van Gaal tijdens het WK. Wat kunnen we verwachten?

De persconferenties van Louis van Gaal zijn wereldwijd bekend. Onze bondscoach is er niet vies van om een potje te breken en openlijk de confrontatie te zoeken met journalisten.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-650de275e26a0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-650de275e26a0 img{#fig-650de275e26a0 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-650de275e26a0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-650de275e26a0 img{#fig-650de275e26a0 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-650de275e26a0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-650de275e26a0 img{#fig-650de275e26a0 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-650de275e26a0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-650de275e26a0 img{#fig-650de275e26a0 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Van Gaal

Louis heeft zich negatief uitgesproken over gastland Qatar en dus kunnen we weer heerlijke uitspraken verwachten van de ijzeren tulp. We zetten graag zijn hoogtepunten op een rij in afwachting op het WK.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Zo vrij als een vogel

Als er iemand weinig te verliezen heeft op het WK, dan is het wel Louis van Gaal. De man heeft een schitterende carrière achter de rug, financiële stabiliteit en is klaar met werken. Dat van Gaal dit WK aantreedt als bondscoach is dan ook nergens anders op gebaseerd dan eer en ambitie. Zelfs met matige resultaten op het WK zouden zijn eerdere prestaties niet ongedaan gemaakt kunnen worden.

Dit WK zal voor van Gaal aanvoelen als een laatste poging om de wereldcup binnen te slepen. De coach is tenslotte al met pensioen en heeft aangegeven meer tijd te willen besteden aan zijn gezondheid en familie. Die focus komt niet uit het niets, Louis kreeg namelijk de diagnose prostaatkanker en is nog steeds onder behandeling om de ziekte te bestrijden. Dat de bondscoach in deze staat voor niets dan eer en ambitie oranje wil leiden, zal ongetwijfeld een diepe indruk achterlaten op de spelers en het stukje extra motivatie geven om kans te maken op de hoogste prijs.

De webmasters van Bettingbonus, een website met bookmakers bonussen, zien het effect van van Gaal ook terug in quoteringen van bookmakers. Naarmate het toernooi dichterbij komt klimt Oranje in de top 10 titelfavorieten door de verstandige keuzes die de bondscoach maakt. Iedereen voelt aan dat dit het WK is waar het op moet gebeuren, ook van Gaal zelf. Onder leiding van Louis is daarom alles mogelijk.

Louis van Gaals beste persconferenties

Van Gaal staat erom bekend om zich zowel op als naast het veld nogal eens op te winden. Zijn bekendste moment op het veld is zijn theatrale val om een schwalbe uit te drukken en naast het veld blinkt Louis uit op de persconferenties. Enkele van zijn beste uitspraken zijn:

“Ben ik nou zo slim of ben jij nou zo dom”?

“Met de koning willen ze allemaal op de foto. Met mij ook, ik ken het probleem.”

“Als je wat zegt, dan moet je het duidelijk zeggen, want het is jouw mening. Je moet geloof hebben in jezelf.”

“The fans are shouting every week: Louis van Gaals army, Louis van Gaals army! So the fans are very satisfied with Louis van Gaal and the players are satisfied with me.”

Je leest het al, Van Gaal komt wel eens apart uit de hoek. Zijn verleden gecombineerd met dat hij niets te verliezen heeft kan dan ook zomaar hilarische momenten met de pers gaan opleveren.

Persconferenties van Louis op het WK

Op het WK zullen we waarschijnlijk een overtreffende trap van Louis gaan treffen zoals we hem nog niet eerder gezien hebben. Van Gaal heeft niets te verliezen, speelt in een land waar hij niet tevreden mee is en zal ongetwijfeld weer leuke vragen van de pers ontvangen. Genoeg reden dus om niet meteen weg te zappen bij de nabeschouwing.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws