Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vrouw in barbecuerestaurant belt politie omdat varkensvlees ‘te roze’ is

Ze zijn kort, pittig en gaan voor niemand uit de weg. De zogenoemde ‘Karens’, een term die het internet verzonnen heeft voor vrouwen van middelbare leeftijd die het liefst overal stennis schoppen. Een barbecuerestaurant in het Amerikaanse North Carolina had deze week wel een erg lastige ‘Karen’ te gast.

Barbecue

Als je één ding moet weten van de keuken uit de staat North Carolina, is dat ze er graag barbecueën. Op iedere hoek van de straat vind je er grillrooms die zich specialiseren in de typische wijze waarop in de staat vlees wordt gerookt op de barbecue. Zo ook bij Clyde Cooper’s Barbecue in het stadje Raleigh. Een onbekende vrouw van middelbare leeftijd dacht echter het hare over de bereidingswijze van de tent.

De vrouw bestelde een menu met gerookt varkensvlees. De kunst van het garen van dit delicate gerecht is dat het vlees langzaam een kerntemperatuur van 60 graden bereikt. Dit zorgt voor een stukje mals varken dat een karakteristieke roze kleur heeft. De roze kleur was voor de vrouwelijke gast van Clyde Cooper’s Barbecue even schrikken,

Het gerecht was amper geserveerd of de ober van dienst moest zich melden. “De vrouw begreep niet dat het roze kleurtje van het vlees normaal was voor de typische bereidingswijze die we hanteren”, aldus eigenares Debbie Holt. “Ik moest er een klein beetje om grinniken, ik zei ‘lieve schat, dat gebeurt nu eenmaal als je varkensvlees rookt’, maar de vrouw weigerde me te geloven.”

Na een korte discussie die op niet uitliep - de mevrouw weigerde ook een ander gerecht dat werd aangeboden - verliet ze het restaurant. Even later stond de politie voor de deur. De vrouw had uit woede het alarmnummer gebeld met de boodschap dat ze rauw vlees kreeg en haar geld terug wilde. Ter plaatse had de agent de zware taak om ‘Karen’ uit te leggen dat ze niet zo moest zeuren. Uit coulance heeft het restaurant de vrouw een cursus aangeboden waarin ze alles kan leren over het roken van varkensvlees.

Bizar
  • Wral
  • iStock, Wirestock