Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Miljuschka elke dag bang voor wraakactie Willem Holleeder

Het leven van Miljuschka Witzenhausen is drastisch veranderd door de daden van haar oom Willem Holleeder. Vooral aan het contact met Miljuschka's moeder Astrid zitten nu allerlei haken en ogen.

Holleeder

Afgelopen juni deed het gerechtshof in Amsterdam uitspraak in het hoger beroep tegen Willem Holleeder. De Nederlandse crimineel kreeg levenslang voor het geven van opdrachten voor meerdere liquidaties.

‘De Neus’ gaf volgens het vonnis de opdrachten tot vijf liquidaties en een moordpoging, met zes doden tot gevolg: John Mieremet, zijn jeugdvriend Cor van Hout, zijn kennis Robert ter Haak, de ‘bankier van de onderwereld’ Willem Endstra, hasjkoning Kees Houtman en de criminele kroegbaas Thomas van der Bijl.

"Willem is een psychopaat"

Het bewijs tegen Holleeder bestond grotendeels uit getuigenverklaringen. Zijn jongste zus Astrid heeft samen met zijn andere zus Sonja en ex-vriendin Sandra Klepper tijdens het originele proces in het diepste geheim uitgebreide verklaringen afgelegd over haar oudste broer.

"Willem is een psychopaat. Hij schept er genoegen in mensen te vernietigen," stelde Astrid al eens in een interview met NRC Handelsblad. In haar verklaringen tegen justitie schetst ze het beeld van een paranoïde man die anderen terroriseert. "Alles bij Willem draait om het feit dat als je niet met hem bent, dan ben je tegen hem. En als je tegen hem bent, dat weet je wat er met je gebeurt."

Naast dat Astrid belastende verklaringen aflegde over haar broer, schreef ze ook twee boeken met familieverhalen: Judas en Dagboek van een getuige.

Wraakactie

Holleeder is dus inmiddels tot levenslang veroordeeld, maar dat betekent niet dat zijn zus Astrid en haar dochter Miljuschka Witzenhausen nu hun oude leventje weer hebben opgepakt. In vrouwenblad Nouveau zegt Witzenhausen nog altijd bang te zijn.

"We zijn een deel van onze vrijheid kwijt", aldus de presentatrice. "Ik mis een ouderlijk huis. Ik kan nooit met mijn moeder even door een winkelcentrum lopen of op een terras zitten. De kleine, normale dingen zijn voor ons al zeven jaar lang onmogelijk. Dat is pijnlijk, ik kan er niets anders van maken."

Vanwege de angst voor een wraakactie van haar oom spreken ze niet bij Astrid Holleeder thuis af. Sterker, Miljuschka weet niet eens waar haar moeder op dit moment woont vanwege veiligheidsredenen. Ook zegt ze na elke afspraak afscheid van haar moeder te nemen alsof het de laatste keer is. Zo bang zijn ze dat Willem Holleeder alsnog besluit om zijn gram te halen.

Misdaad
  • Nouveau, D&D
  • BrunoPress/Heukers Media / Brunopress.nl