Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Danny de Munk naar eigen zeggen slachtoffer van 'ultiem duivelsplan'

De zanger en musicalster deed zwaar geëmotioneerd zijn betoog voor de rechter. 'Ik zal vechten als een leeuw.'

Danny de Munk

Met trillende stem deed Danny de Munk zijn verhaal in de rechtbank in Amsterdam. De zanger (52) heeft een beschuldiging van verkrachting aan zijn broek, maar ontkent deze ten strengste. Hij deed zelfs een tegenaangifte vanwege de, volgens hem, valse beschuldiging. Vandaag vertelde hij in de rechtbank over de impact die de aangifte heeft op zijn leven en dat van zijn vrouw en kinderen.

"Vijftien jaar geleden ben ik in een val gelopen en getapet via een telefoon. Dat plan is toen mislukt", aldus een behoorlijk geëmotioneerde Danny de Munk. In een interview met RTL Boulevard stelde de zanger eind juni dat hij nooit het bed heeft gedeeld met het vermeende slachtoffer. Volgens De Munk zou hij haar enkel en alleen gezoend hebben op een toilet, vlak voor een optreden.

Verwensingen

De vrouw, die destijds met hem samenwerkte aan de musical Ciske de Rat, zou de rest verzonnen hebben. Het verhaal werd eerder dit jaar opgepikt en uitgebreid besproken in de media. Sindsdien is het leven van de zanger en zijn gezin een hel, aldus De Munk. "Mijn vrouw en kinderen krijgen de meest afschuwelijke verwensingen naar hun hoofd." Daarnaast is zijn agenda voor het eerst in zijn carrière leeg, zeggen zijn advocaten. Niemand wil meer met de zanger samenwerken.

De Munk zet dan ook een tegenoffensief in. "Ik ga niet toezien hoe mijn gezin en mijn carrière kapot worden gemaakt", zegt hij huilend. "Ik zal vechten als een leeuw."

Onderdeel van dat gevecht is het verzoek om het vermeende slachtoffer in het openbaar te horen. De rechtbank besluit op 1 december of dat verzoek wordt ingewilligd.

Entertainment
  • AD, Shownieuws
  • EM-Press/Patrick van Emst / Brunopress.nl